Αθήνα | ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΣΤΙΣ 29/11 ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Πραγματοποιήθηκε με μαζικότητα περίπου διακοσίων ατόμων το πρωί της Παρασκευής 29/11 συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικούς συλλόγους και αριστερές φοιτητικές συλλογικότητες στην προγραμματισμένη σύνοδο πρυτάνεων στο Καβούρι Βουλιαγμένης. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις συμμετείχαν με πανό και φώναξαν συνθήματα ενάντια στην εκπαιδευτική πολιτική και την κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, προσπαθώντας να διαχωριστούν από την κυρίαρχη φοιτητική αριστερά της συνδιαλλαγής με το κράτος και το καθηγητικό κατεστημένο.

Κατ’ αρχάς , η ενημέρωση για την τοποθεσία ( 25 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας ) προκαλεί απορία στους λιγότερο «μυημένους» του φοιτητικού κινήματος. Η απάντηση είναι πως δεν αποτελεί πρωτοτυπία το γεγονός ( σύνοδοι έχουν πραγματοποιηθεί και στον Αστέρα Βουλιαγμένης,το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, μέχρι και τη Ζάκυνθο ), αφού το σύστημα πάντα φοβόταν την αντίδραση και κινητοποίηση της νεολαίας σε διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα σε κεντρικά σημεία και δη σε χώρους ασύλου.

Την εμφάνισή τους είχαν κάνει από νωρίς το πρωί χωρίς πολλή διακριτικότητα δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ, της νεοσύστατης ομάδας «Δράση» και της ασφάλειας σε μια περίμετρο εκατοντάδων μέτρων γύρω από την τοποθεσία. Στη συνέχεια , όπως αποτυπώνεται και σε όλα τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν απροκάλυπτα στους διαδηλωτές με χρήση γκλομπ και δακρυγόνων έχοντας ως απολογισμό τη διακομιδή τεσσάρων φοιτητών στο νοσοκομείο.Καταγγέλλουμε την ενέργεια αυτή ως συνέχεια όλων των πρόσφατων χτυπημάτων στο άσυλο , το φοιτητικό κίνημα και το λαό, με πιο τρανταχτό παράδειγμα το όργιο καταστολής στην ΑΣΟΕΕ στις 11/11.Καταγγέλλουμε και τη στάση της αστυνομίας μετά τη συγκέντρωση, όταν αστυνομικοί έσκισαν τα λάστιχα αυτοκινήτου μελών της νΚΑ και έκαναν σωματικούς ελέγχους στους ίδιους!Αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό που εντάσσεται στο κάδρο της φασιστικοποίησης της δημόσιας και της πολιτικής ζωής που έχει ως στόχο την τρομοκράτηση του λαού και την κατάπνιξη των αντιστάσεών του.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις πιστεύουμε πως ο ελπιδοφόρος γύρος γενικών συνελεύσεων και διαδηλώσεων που έχει πραγματοποιηθεί φέτος πρέπει να συνεχίσει, να αναβαθμιστεί ως προς το ιδεολογικοπολιτικό του επίπεδο, να περιθωριοποιήσει λογικές που βλέπουν το κίνημα ως συμπλήρωμα της «διαπραγμάτευσης» με το κράτος και να συνενωθεί με τις αγωνιστικές διαθέσεις στους κόλπους εργαζόμενων και λαού. Ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου εντός του Δεκέμβρη και της συμπλήρωσης 11 χρόνων από την κρατική δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου πρέπει να μπούμε μαζικά στις συνελεύσεις μας και να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην πολιτική του συστήματος , η οποία έχει ως ακρογωνιαίους λίθους τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση και την πειθάρχησή μας (και) μέσω της καταστολής.