Αθήνα | Ανταπόκριση από το φοιτητικό συλλαλητήριο στις 30/9

Με περίπου 500 άτομα ολοκληρώθηκε σήμερα η φοιτητική διαδήλωση στην Αθήνα σήμερα 30/9. Ο φοιτητόκοσμος πορεύτηκε στο κέντρο της Αθήνας φωνάζοντας συνθήματα για το άνοιγμα των πανεπιστημίων, ενάντια σε κυβέρνηση, νόμο Κεραμέως και τα νέα μέτρα στην εκπαίδευση. Μαθητές και φοιτητές φώναξαν επίσης αντιφασιστικά συνθήματα, καταγγέλοντας τη φασιστική επίθεση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις πορεύτηκαν με διακριτό μπλοκ, βάζοντας πρώτα και κύρια το πολιτικό στίγμα της αντίστασης στην επίθεση στο λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές. Φώναξαν συνθήματα για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, καταγγέλοντας την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, την τράπεζα θεμάτων, τις διαγραφές φοιτητών και την πανεπιστημιακή αστυνομία. Με συνθήματα κατήγγειλαν την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και της πολιτικής ζωής, η οποία γεννά το φασιστικό τέρας και τις επιθέσεις των φασιστών όπως στη Σταυρούπολη.

Η κίνηση των φοιτητών πρέπει να συνεχίσει. Τις εφαρμογές του νόμου Κεραμέως θα τις βρούμε μπροστά μας. Ήδη το πρυτανικό συμβούλιο του ΕΚΠΑ ανακοίνωσε την ίδρυση εσωτερικής αστυνομίας. Η ΕΒΕ αν συνδυαστεί με την τράπεζα θεμάτων θα φέρει ακόμα μεγαλύτερο ταξικό σφαγείο για τα παιδιά του λαού, ενώ καραδοκούν και οι διαγραφές φοιτητών.

 

Οι φοιτητές θα πρέπει στην επίθεση αυτή να απαντήσουμε συλλογικά. Μέσα από τα συλλογικά μας όργανα, τις γενικές μας συνελεύσεις να βγούμε πάλι στον δρόμο του αγώνα. Για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε τον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Για να μπορέσουμε να σπουδάσουμε με ανθρώπινους ρυθμούς.