Αθήνα | Κάλεσμα σε φοιτητική διαδήλωση (28/11)

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούμε τους φοιτητές και μαθητές της πόλης να κινητοποιηθούμε την Πέμπτη 28.11, 12 μ.μ στα Προπύλαια.

Καλούμε την νεολαία να αντισταθεί μαζικά, στα μέτρα που φέρνει η υπουργός παιδείας Κεραμέως στην εκπαίδευση,που χτυπούν το δικαίωμά μας στις δωρεάν σπουδές, που περιλαμβάνουν διαγραφές φοιτητών, χτύπημα στη σίτιση- στέγαση- μεταφορές, που επαναφέρουν τη βάση του 10 και την τράπεζα θεμάτων και ανοίγουν την πόρτα για την εισαγωγή διδάκτρων και ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στις σπουδές. 

Είναι αναγκαίο, να αντισταθούμε στην προσπάθεια του συστήματος να δημιουργήσει ένα πανεπιστήμιο για λίγους και εκλεκτούς που με την ύψωση ακόμα περισσότερων ταξικών φραγμών δεν θα χωράει τα παιδιά από φτωχά, λαϊκά, εργατικά στρώματα. Να αντισταθούμε στην πολιτική που τσακίζει την επαγγελματική προοπτική της νεολαίας και μας ετοιμάζει για τον εργασιακό μεσαίωνα που οι κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν διαμορφώσει. Να υπερασπιστούμε τις πολιτικές και συνδικαλιστικές μας ελευθερίες, το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε συλλογικά και οργανωμένα μέσα από τους συλλόγους μας κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας, καταστολής και φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής.

Οι μαζικοί μας αγώνες και οι εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις, κόντρα σε λογικές ηττοπάθειας και συνδιαλλαγής με το σύστημα και τους εκπροσώπους τους είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας βγάλει νικητές!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 28/11 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 12.00