ΑΘΗΝΑ| Ανταπόκριση απο τη μαθητική κινητοποίηση (1/10/20)

Με ακόμη μεγαλύτερη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα η διαδήλωση μαθητών- φοιτητών- εκπαιδευτικών στην Αθήνα. Περίπου 2000 άτομα, κυρίως μαθητές, έστειλαν μήνυμα εναντίωσης στην κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της λειτουργίας σχολείων και πανεπιστημίων. Οι εξαγγελίες της Κεραμέως για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση για όσο διαρκούν οι καταλήψεις δε φόβισαν, αλλά εξόργισαν μεγάλη μερίδα μαθητών. Στο πλευρό τους βρίσκονται και πολλοί προοδευτικοί καθηγητές, αρνούμενοι να μετατραπούν σε απεργοσπάστες και χωροφύλακες του σχολείου.

Στην πορεία συμμετείχαν με κοινό μπλοκ οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ και η Μαθητική Αντίσταση. Αναδείξαμε πώς οι μαθητικοί αγώνες είναι απόλυτα δίκαιοι. Πρέπει να συνεχίσουν, να μαζικοποιηθούν ακόμη περισσότερο, να αποκτήσουν πολιτικό προσανατολισμό ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που βιώνει η νεολαία. Να πραγματοποιήσουμε εκλογές 5μελών και 15μελών μέσα στα κατειλημμένα σχολεία. Να αρνηθούμε την τηλεκπαίδευση που προσπαθεί να διασπάσει τους μαθητές. Να κατέβουν ακόμα περισσότερα κατειλημμένα σχολεία με συγκροτημένο τρόπο στις επόμενες διαδηλώσεις.

Για ακόμα μια φορά ήταν πολύ έντονη η αστυνομική παρουσία, η οποία δε δίστασε να κάνει χρήση χημικών και να ακολουθεί από μικρή απόσταση τη διαδήλωση.

Στα αρνητικά σημειώνεται η στάση της ΚΝΕ, που αποφάσισε να προχωρήσει σε ξεχωριστή πορεία. Όπως έχει επανειλημμένα πράξει σε κάθε νεολαιίστικο αγώνα, πολλά στοιχεία δείχνουν ότι αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται να σαλπίσει την υποχώρηση στο μαθητικό κίνημα.