ΑΘΗΝΑ| Ανταπόκριση από την κινητοποίηση για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως (18/2)

Σήμερα Πέμπτη 18/2 στις 13:00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα προπύλαια ενάντια στο νόμο Κεραμέως. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μερικές δεκάδες φοιτητές. Με πανό συμμετείχαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις, η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη και η ΟΡΜΑ.

Την περασμένη Πέμπτη ψηφίστηκε ο νόμος για την εκπαίδευση. Ένας νόμος ο οποίος αποτέλει χαρακτηριστικό χτύπημα στα δικαιώματα των φοιτητών και του λαού για σπουδές και ελευθερίες. Ένας νόμος ο οποίος θα έχει αντίκτυπο ακόμα και σε φοιτητές που έχουν καταφέρει να εισέλθουν στην τριτοβάθμια. Φοιτητές οι οποίοι θα έρθουν αντιμέτωποι με σκληρούς ταξικούς φραγμούς, όλο και μεγαλύτερη εντατικοποίηση των σπουδών τους, φοιτητοδικεία και μπάτσους πάνω από το κεφάλι τους. Ειδικά μετά την κατάργηση του ασύλου και τη στοχοποίηση των διαδηλώσεων, έρχονται να ποινικοποιήσουν κάθε μορφή αγώνα και συλλογικής δράσης στα πανεπιστήμια. Να τα μετατρέψουν σε νεκρούς χώρους, με υποταγμένους φοιτητές. Η σημερινή, αλλά και οι προηγούμενες συγκεντρώσεις δείχνουν ότι δε θα υποχωρήσουμε.

Μπορεί η σημερινή συγκέντρωση να μην είχε τη μαζικότητα των προηγούμενων, έδειξε ωστόσο ότι δεν μείναμε άπραγοι, ότι υπάρχει κομμάτι της νεολαίας που θέλει να αναμετρηθεί με το νόμο Κεραμέως. Οι κυρίαρχες δυνάμεις με αναφορά στο Φοιτητικό Κίνημα φέρουν τεράστιες ευθύνες για τη μικρή μαζικότητα των κινητοποιήσεων. Τόσο με τη στρεβλή τους τοποθέτηση («θα μείνει στα χαρτιά», «δε θα εφαρμοστεί»), όσο και με τη στάση τους (καμία προσπάθεια καλέσματος Γενικών Συνελεύσεων, αλλά και κεντρικής κινητοποίησης για τη συνέχιση του αγώνα).

Οι φωνές των φοιτητών, όπως μας έχει δείξει και το παρελθόν του φοιτητικού κινήματος, θα συνεχίζουν να ακούγονται μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις. Με συμμάχους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ο νόμος Κεραμέως μπορεί να ανατραπεί!

Η επίθεση δε θα σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε

Κάτω ο νόμος Κεραμέως

Όχι στη βάση εισαγωγής

Καμία διαγραφή φοιτητή

Έξω από τις σχολές η αστυνομία

Μέτρα προστασίας προϋπόθεση για να ανοίξουν οι σχολές – ελεύθερη μετακίνηση των φοιτητών