ΑΘΗΝΑ | Ανταπόκριση από την κινητοποίηση για την ΑΣΟΕΕ (26/2)

Μετά τα γεγονότα στις 24 και 25 Φλεβάρη στην ΑΣΟΕΕ, πραγματοποιήθηκε μαζική γενική συνέλευση με γύρω στα 500 άτομα να παρακολουθούν και πάνω από 400 άτομα να ψηφίζουν στη διαδικασία. Η κατάληξη της διαδικασίας ήταν να υπερψηφιστεί πλαίσιο για 2 μέρες κατάληψης της σχολής και κινητοποίηση σήμερα (26/2) μετά τη συνέλευση με προσυγκέντρωση την ΑΣΟΕΕ και πορεία προς τη ΓΑΔΑ.

Αρχικά, είναι αρκετά θετικό ότι μπροστά σε αυτο το κλίμα τρομοκρατίας και φασιστικοποίησης πραγματοποιήθηκε μία μαζική, για τα δεδομένα της περιόδου, κινητοποίηση. Παρόλα αυτά είναι σίγουρα αναντίστοιχη της περιόδου και της επίθεσης, τόσο στο Άσυλο και στα δημοκρατικά δικαιώματα, όσο και συνολικά στα δικαιώματα λαού και νεολαίας. Καταγγέλλουμε την άγρια επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής ακριβώς μετά το τέλος της πορείας στη ΓΑΔΑ και καθώς αυτή διαλυόταν. Τόσο στη στάση μετρό Αμπελοκήποι, όσο και στη στάση Πανόρμου έπεσαν πολλά χημικά και κρότου λάμψης ακόμα και μέσα στους σταθμούς, ενώ έξω μιχανοκίνητοι και μη αστυνομικοί ξυλοφόρτωναν όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Ο απολογισμός είναι προσαγωγές και σακατεμένοι φοιτητές.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης εκφράσαμε τις επιφυλλάξεις μας σε μια τέτοια κινητοποίηση, καθώς έχει αρκετές προβληματικές. Θεωρήσαμε και θεωρούμε ότι η απάντηση στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην εναντίωση στις δυνάμεις καταστολής και την αστυνομία, αλλά πρέπει να πάρει κεντρικά πολιτικά χαρακτηριστικά αντιπαράθεσης ενάντια στην επίθεση που διεξάγει το σύστημα συνολικά στα δικαιώματα λαού και νεολαίας. Μια επίθεση που περιγράφεται από τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Με αυτό το σκεπτικό η πρότασή μας ήταν να πραγματοποιηθεί πορεία από την ΑΣΟΕΕ προς το Σύνταγμα, όπου καλούσαν οργανώσεις της αριστεράς κινητοποίηση αλληλεγγύης στους μετανάστες και εναντίωσης στην άγρια καταστολή στα νησία του Αιγαίου. Είναι απορίας άξιο πως οι δυνάμεις που οι πολιτικοί τους φορείς καλούσαν στην κινητοποίηση στο Σύνταγμα, επέλεξαν να μην ενωθεί το σώμα της πορείας της ΑΣΟΕΕ με αυτό του Συντάγματος. Πόσο μάλλον όταν το σώμα της πορείας που πήγε στη ΓΑΔΑ δεν είχε τη δυνατότητα να περιφρουρήσει τον εαυτό του από την άγρια καταστολή. Παρόλα αυτά, κρίνοντας την αναγκαιότητα μιας πρώτης απάντησης στα ζητήματα αυτά συμμετείχαμε στην πορεία μαζικά και με συγκροτημένο τρόπο προσπαθώντας και μέσα από τη συνθηματολογία να αναδείξουμε την άποψή μας.

Είναι σημαντικό οι κινητοποιήσεις να μη μείνουν εδώ, να αποκτήσουν ακόμα πιο μαζικά χαρακτηριστικά, αλλά και να στοχεύσουν ξεκάθαρα στην επίθεση του συστήματος, τη φασιστικοποίηση και το χτύπημα των δικαιωμάτων μας στις σπουδές, τη δουλειά και τις ελευθερίες.