ΑΘΗΝΑ | Ανταπόκριση από την κινητοποίηση ενάντια στα μέτρα Κεραμέως (13/5)

Σαφώς μαζικότερη - σε σχέση με τις προηγούμενες - ήταν η σημερινή κινητοποίηση ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση. Η κινητοποίηση καλέστηκε από συλλόγους και σωματεία εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάποιους φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες και σχήματα εκπαιδευτικών, φοιτητών, μαθητών, με αρκετό κόσμο να πλαισιώνει την πορεία που μέσω της Πανεπιστημίου και της Σταδίου έφτασε στο Σύνταγμα. 

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ συγκροτήσαμε ένα μαζικό μπλοκ μαζί με τη Μαθητική Αντίσταση και τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών. Μέσα από τα συνθήματά μας θελήσαμε να αναδείξουμε τις πτυχές της επίθεσης στην εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της: τους ταξικούς φραγμούς, την εντατικοποίηση, το εξεταστικό κάτεργο, την απάτη της τηλεκπαίδευσης, τον έλεγχο (και με κάμερες!) και την προσπάθεια πειθάρχησης της νεολαίας, την αξιολόγηση και την αδιοριστία των εκπαιδευτικών, αλλά και τη μοναδική διέξοδο λαού και νεολαίας για την υπεράσπιση του λαϊκού δικαιώματος στις σπουδές: ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ!

Είναι σημαντικό η σημερινή κινητοποίηση να αποτελέσει πυροδότης νέων, ακόμα μαζικότερων, κινητοποιήσεων για να μην καταλήξει "τουφεκιά στον αέρα". Πρέπει να ξεπεραστούν τα εμπόδια που βάζουν οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και η λογική "αγώνων" δια αντιπροσώπων. Για αυτό το λόγο υπάρχει επιτακτική ανάγκη διεξαγωγής γενικών συνελεύσεων (σε ανοιχτούς χώρους με όλα τα μέτρα προστασίας) σε σχολεία και σχολές, ώστε να σπάσει το κλίμα της παύσης αγώνων.  Ως Αγωνιστικές Κινήσεις θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια, για να σταματήσει η αδράνεια των φοιτητικών συλλόγων, για να μπουν και οι φοιτητές σε αυτή την πάλη με μαζικούς όρους. Μαθητές - φοιτητές - εκπαιδευτικοί να παλέψουμε από κοινού για να μην περάσουν τα μέτρα Κεραμέως!