ΑΘΗΝΑ| Ανταπόκριση από την κινητοποίηση καταγγελίας της εισβολής της αστυνομίας στο ΑΠΘ (23/2)

Όλοι/ες στην κινητοποίηση για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως την Πέμπτη 25/2, στις 13:00, στα Προπύλαια

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Προπύλαια ως μία πρώτη απάντηση στο όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε από την αστυνομία στο ΑΠΘ. Εκφράστηκε η αλληλεγγύη στους συλληφθέντες και η απαίτηση να αθωωθούν όλοι. Φάνηκε επίσης ότι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, ότι θα παλέψουμε ενάντια στο νόμο Κεραμέως και όλα όσα φέρνει μέχρι να ανατραπεί!

Η μαζικότητα της συγκέντρωσης ήταν περιορισμένη και δεν έδωσε τη δυνατότητα για πραγματοποίηση διαδήλωσης όπως στις άλλες πόλεις. Σε αυτό η ευθύνη βαραίνει τις κυρίαρχες δυνάμεις της αριστεράς που με τη στάση τους διέσπασαν το φοιτητικό σώμα. Επέλεξαν το κάλεσμα για κινητοποιήσεις σε διάφορες Πρυτανείες, χωρίς κεντρική πορεία, αναπαράγοντας αυταπάτες περί πίεσης των Πρυτάνεων για «καταγγελία των γεγονότων» και «δέσμευση μη εφαρμογής του νόμου».

Η ανασυγκρότηση των φοιτητικών οργάνων, η δημιουργία όρων για κίνημα πραγματικό με τις συλλογικές διαδικασίες να έχουν ρόλο αποφασιστικό και κυρίαρχο είναι μια υπόθεση δύσκολη μα αναγκαία. Οι φοιτητικές μάζες συσπειρώθηκαν γύρω από το αίτημα της ανατροπής του νομοσχεδίου και γι’ αυτό ο αγώνας μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την ανατροπή του νόμου.

Να μην εφησυχάσει κανείς, να μην κάνουμε πίσω τώρα. Η κατεύθυνση της αναμέτρησης με τον νόμο πρέπει να ενισχυθεί σε κεντρικό πεδίο με προοπτική την ανατροπή του. Με την μαζικοποίηση των Γενικών Συνελεύσεων και με αγωνιστικές αποφάσεις θα αναπτυχθούν μορφές πάλης, διαδηλώσεις, καταλήψεις για την ανατροπή του Νόμου. Εάν εμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας έξω από αστικές και ρεφορμιστικές αυταπάτες μπορούμε να καταφέρουμε νίκες.