ΑΘΗΝΑ| Ανταπόκριση από την παρέμβαση στις φοιτητικές εστίες (29/6)

Σήμερα 29 Ιούνη πραγματοποιήθηκε παρέμβαση των Αγωνιστικών Κινήσεων στην Α΄ ΦΕΠΑ στην Αθήνα για το ζήτημα της εξεταστικής.

Μετά από άλλο ένα εξάμηνο τηλεκπαίδευσης, που αύξησε ακόμη περισσότερο την εντατικοποίηση και τους αποκλεισμούς (τηλε-παρουσιολόγια, εμβόλιμες εργασίες, ξεχείλωμα των διδακτικών ωρών), ξεκίνησε η εαρινή εξεταστική με τους χειρότερους όρους για τους φοιτητές.

Πολλές λαϊκές οικογένειες αντιμετώπισαν ακόμη ένα οικονομικό βάρος, αφού αρκετοί φοιτητές κλήθηκαν τελευταία στιγμή να επιστρέψουν στις πόλεις των σπουδών τους και να βρουν στέγαση, προκειμένου συμμετάσχουν στις δια ζώσης εξετάσεις.

Παράλληλα, όσοι τηλε-εξετάζονται απαιτείται να έχουν τον «τέλειο» υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καλούνται να ανταποκριθούν σε όλο και πιο απαιτητικά θέματα σε ελάχιστο χρόνο, αποκλείονται αυτόματα αν προκύψει κάποιο τεχνικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εξέτασης!

Όλα αυτά έχουν μοναδικό στόχο να πετάξουν τους φτωχούς φοιτητές έξω από το Πανεπιστήμιο και δρουν συμπληρωματικά στον νόμο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη, που ήρθε να δημιουργήσει μια τριτοβάθμια εκπαίδευση για λίγους και εκλεκτούς!

Να αγωνιστούμε ενάντια στις εξεταστικές-σφαγεία!

  • Κατοχύρωση των μαθημάτων του εξαμήνου χωρίς εξετάσεις!
  • Σπουδές – δουλειά με δικαιώματα και ελευθερίες!