ΑΘΗΝΑ| Ανταπόκριση από την πρωινή κινητοποίηση της 6ης Δεκέμβρη

Με περίπου 800 άτομα ολοκληρώθηκε σήμερα 6/12 η πορεία για τον Γρηγορόπουλο. 13 χρόνια μετά από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή κόσμος κατέβηκε και διαδήλωσε ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή. Σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης εμφανής ήταν η παρουσία της αστυνομίας, η οποία ακολουθούσε κάθε βήμα της πορείας.

Στην πορεία συμμετείχαν με πανό φοιτητικοί σύλλογοι, οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η ΣΣΠ. Ομάδες του α/α/ε χώρου πραγματοποίησαν ξεχωριστή πορεία.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση συμμετείχαν στη διαδήλωση φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κρατική καταστολή. Κατήγγειλαν την πολιτική του συστήματος που δολοφόνησε μέσω του Κορκονέα τον Γρηγορόπουλο το 2008, τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και της πολιτικής ζωής, που μετατοπίζει το πολιτικό σκηνικό όλο και δεξιότερα και γεννά την αστυνομοκρατία.

Μπορεί η πορεία να μην είχε την αναγκαία μαζικότητα συγκριτικά με το χτύπημα που έχουν δεχτεί τα δημοκρατικά δικαιώματα λαού και νεολαίας, αλλά ήταν ένα καλό βήμα συνέχισης της πάλης για την υπεράσπιση των ελευθεριών του λαού. Οι φοιτητές πρέπει συλλογικά και οργανωμένα να απαντήσουμε μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας, την κρατική καταστολή και την τρομοκρατία.

Όλοι στην απογευματινή συγκέντρωση στις 6μμ στα Προπύλαια!