ΑΘΗΝΑ| ΑΣΟΕΕ: Άριστη, για μία ακόμη φορά, η Σύγκλητος της ΑΣΟΕΕ στην υλοποίηση της επίθεσης στα δικαιώματά μας!

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις!

Σε ανακοίνωσή της, η Σύγκλητος, μας ενημερώνει ότι συμφωνεί με τα μέτρα που φέρνει η Κυβέρνηση στις σχολές σχετικά με το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Φαίνεται να δικαιώνεται, μάλιστα, αφού όπως η ίδια λέει, καλεί την πολιτεία εδώ και πολύ καιρό να «προχωρήσει στη νομοθέτηση συγκεκριμένων και αποτελεσματικών μέτρων». Βρήκε, μάλλον, ευκαιρία μπας και πάρει κάνα «κοκαλάκι» χρηματοδότησης σαν καλό σκυλί που είναι. Το μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αλλά και η στάση της Συγκλήτου, που «νίπτει τας χείρας της» για την παρουσία της αστυνομίας στο χώρο της σχολής (και ό,τι αυτή συνεπάγεται), θυμίζει μαύρες εποχές.

Η τοποθέτηση αυτή της Συγκλήτου δεν πρέπει να παραξενεύει κανέναν! Είναι η απόδειξη του ίδιου του ρόλου της. Του ρόλου υλοποιητή των πολιτικών της κυβέρνησης και του υπουργείου, της επίθεσης στα δικαιώματά μας. Αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, «βασιλικότερη του βασιλέως». Πως να μην αισθάνεται δικαίωση, άλλωστε, όταν έχει συμβάλει τα μέγιστα όλα τα προηγούμενα χρόνια στο χτύπημα του Ασύλου, στο χτίσιμο του αφηγήματος περί «βίας και ανομίας» στην ΑΣΟΕΕ. Ήταν η ίδια Σύγκλητος που καλούσε την πολιτεία να δράσει για την «πάταξη του παραεμπορίου – ναρκεμπορίου», που έκανε «επετειακά» lock out τη βδομάδα του Πολυτεχνείου για να τρομοκρατήσει, που στο όνομα της «εύρυθμης λειτουργίας» κατηγορούσε και στοχοποιούσε το Φοιτητικό Σύλλογο και τις κινητοποιήσεις του. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η πολιτεία έδρασε. Κι έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: μας φλώμωσε στα χημικά και την καταστολή! Δεν είδε βία προφανώς όταν πνιγόταν κυριολεκτικά στα χημικά τη κτήριο της ΑΣΟΕΕ, δεν είδε βία όταν τα ΜΑΤ εγκλώβιζαν φοιτητές στο προαύλιο της σχολής και τους άνοιγαν τα κεφάλια, δεν είδε βία όταν ειδικός φρουρός τράβηξε όπλο σημαδεύοντας φοιτητές. Ας σταματήσει, λοιπόν, η υποκρισία ότι «νοιάζεται» για τους φοιτητές και μεριμνά για την «προστασία» τους.

Καλείται η αστυνομία να επιβάλλει «δια ροπάλου» τη «δημοκρατική λειτουργία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών». Αυτό το οξύμωρο σχήμα προσπαθούν να περάσουν ως κανονικότητα. Ότι, στην πραγματικότητα, στις σχολές «ελεύθερη διακίνηση ιδεών» υπάρχει μόνο αν οι ιδέες αυτές ταυτίζονται με το κυρίαρχο αφήγημα του συστήματος και της κυβέρνησής του. Σύγκλητοι, Πρυτάνεις και μεγαλοκαθηγητές είναι απέναντί μας!

Να μην τους χαρίσουμε τις σχολές μας! Να μην τους χαρίσουμε τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα! Ο μόνος τρόπος είναι η συλλογική οργάνωση και πάλη μέσα από το Φοιτητικό μας Σύλλογο και τις δημοκρατικές του διαδικασίες, κόντρα στην κυβέρνηση και τους διάφορους παρατρεχάμενους, δήθεν «ανεξάρτητους», νεροκουβαλητές της.

Αυτοί που μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι την ώρα που μας παίρνουν το βιβλίο από το χέρι, που θέλουν να μας διαγράψουν στα ν+ν/2 χρόνια, που εντατικοποιούν τους ρυθμούς σπουδών και τρέχουμε από εργασία σε εργασία, που συνεχίζουν τους ταξικούς αποκλεισμούς μέσω της τηλεκπαίδευσης, φέρνουν την αστυνομία μέσα στη σχολή. Θα μας βρουν απέναντι τους!

  • Έξω η αστυνομία από τις σχολές!
  • Κάτω τα χέρια από το Λαϊκό Άσυλο Αγώνων!
  • Ελεύθερη πολιτική – συνδικαλιστική έκφραση!
  • Κάτω τα μέτρα Κεραμέως!

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ! Συνελεύσεις – διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα Κεραμέως!

το ψήφισμα της Συγκλήτου: