ΑΘΗΝΑ| ΑΣΟΕΕ: Καταγγελία για το lockout τη βδομάδα του Πολυτεχνείου

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απόφαση της πρυτανείας της ΑΣΟΕΕ για επιβολή lock out στη σχολή από τις 12 μέχρι τις 17 Νοέμβρη.

Πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα στο λαϊκό άσυλο αγώνων, που έχει ως στόχο να νεκρώσει πολιτικά τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ προχωρά σε μία τέτοια κίνηση. Θυμίζουμε την επιβολή lock out στις 11 Νοέμβρη του 2019, μετά την εισβολή της αστυνομίας και ενώ ο φοιτητικός σύλλογος είχε προγραμματισμένη γενική συνέλευση.

Μετά την κινητοποίηση των φοιτητών και το σπάσιμο του τότε lock out, αστυνομικές δυνάμεις την περικύκλωσαν και εισέβαλαν στον χώρο του ασύλου κρατώντας όμηρους εκατοντάδες φοιτητές για πολλές ώρες.

Τα περιστατικά αυτά αποδεικνύουν τον ρόλο του καθηγητικού κατεστημένου ως το μακρύ χέρι του κράτους. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη για ενδεχόμενη συμμαχία με αυτά τα στρώματα, μιας και τα συμφέροντά τους είναι αντιπαραθετικά με αυτά των φοιτητών.

Το σύστημα φοβάται το Πολυτεχνείο. Επιστρατεύει κάθε μέσο για να απωθήσει τους φοιτητές από τον τριήμερο εορτασμό. Προωθεί τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και της πολιτικής ζωής με τη μετατόπιση του πολιτικού σκηνικού όλο και δεξιότερα, τρομοκρατώντας τον λαό και τη νεολαία.
Το Πολυτεχνείο και η πάλη των φοιτητών τρομάζει το σύστημα. Τα αιτήματα των φοιτητών του Πολυτεχνείου είναι ανεκπλήρωτα και πιο επίκαιρα από ποτέ. Εμπνέουν τους αγώνες κόντρα στο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.

Καλούμε κάθε φοιτητή, κάθε εργαζόμενο και κάθε προοδευτικό άνθρωπο να μαζικοποιήσει τον τριήμερο εορτασμό και να συμμετάσχει στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στις 17 Νοέμβρη.

Κάτω τα χέρια από το Άσυλο!
Έξω η αστυνομία από τις σχολές!
Κάτω ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη 4777!

Όλοι στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στις 17 Νοέμβρη!