ΑΘΗΝΑ| ΑΣΟΕΕ: Υπολογιστικά Μαθηματικά: Το βαρέλι της καθηγητικής αυθαιρεσίας δεν έχει πάτο!

(ή αλλιώς ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ Π. ΒΑΣΣΑΛΟ)

Το μάθημα «Υπολογιστικά Μαθηματικά» που διδάσκεται από τον καθηγητή Π. Βασσάλο, στο 3ο εξάμηνο της Πληροφορικής, έχει γίνει πλέον διαβόητο σε όλα τα τμήματα. Όποιον φοιτητή και να ρωτήσει κανείς (ακόμα και άλλου τμήματος), γνωρίζει πολύ καλά τις συνθήκες που επικρατούν. Όσοι φοιτητές προσπαθούν να περάσουν έχουν βιώσει όλο το πακέτο: τα μαζικά κοψίματα, τα απέραστα θέματα, την ακαθόριστη ύλη, τις σημειώσεις – εργασίες – εκφωνήσεις με λάθη, το χρόνο στις εξεταστικές που δε βγαίνει ούτε για τους «καλά διαβασμένους, το γεγονός ότι πολλοί φοιτητές κάνουν φροντιστήριο μπας και καταφέρουν να το περάσουν και πολλά άλλα.

Κάθε χρόνο και σε κάθε εξεταστική οι φοιτητές που κόβονται (η συντριπτική πλειοψηφία όσων δίνουν), απορούν και εξοργίζονται με το επίπεδο δυσκολίας και απαιτήσεων που συνεχώς αυξάνονται. Στη συγκεκριμένη εξεταστική όμως, ο Βασσάλος ξεπέρασε τον εαυτό του, κάνοντας την πανδημία ευκαιρία! Είχε «ενημερώσει» εδώ και καιρό ότι η εξέταση θα γίνει σε 2 ή και 3 φάσεις. Σε αυτές για να μπορεί να «προχωρήσει» στην επόμενη θα πρέπει να έχει από ένα συγκεκριμένο βαθμό και πάνω στην προηγούμενη. Κάνει έτσι ένα αρχικό «κόψιμο» φοιτητών που, σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια, δεν «αξίζουν» να προχωρήσουν. Κι αν δεν είναι αυτό από μόνο του εξοργιστικό, έχει την απαίτηση ο κάθε φοιτητής να έχει ένα μικρό στούντιο με 3-4 κάμερες στο σπίτι του ώστε να φαίνονται ταυτόχρονα  πρόσωπο, χέρια, τραπέζι και οθόνη Η/Υ! Και ρωτάμε εμείς: Για να περάσει κάποιος το μάθημα πρέπει να έχει γνώσεις επαγγελματικού φωτισμού του χώρου; Πρέπει να έχει κανάλι στο YouTube; Κι αν ναι, με πόσους συνδρομητές; Η ταυτοποίηση θα γίνεται μόνο εξ΄ αποστάσεως ή θα πρέπει να είναι κι ένας ειδικός φρουρός του νέου σώματος της πανεπιστημιακής αστυνομίας για να «επιβλέπει» το «αδιάβλητο» των εξετάσεων;

Οι ανακοινώσεις:

Η κατάσταση έχει ξεφύγει! Οι φοιτητές δε συμμετέχουμε σε κάποιο κακόγουστο ριάλιτι, όπως τα δεκάδες, που παράγονται με το τσουβάλι στην ελληνική τηλεόραση. Δεν ανεχόμαστε, λοιπόν, να περνάμε από «φάσεις», ούτε να γίνει το δωμάτιό μας Big Brother, για να εξεταστούμε σε ένα μάθημα. Τα εμπόδια στην εξέταση που βάζει ο Βασσάλος, δεν είναι τυχαίο περιστατικό! Είναι απόδειξη της άδικης τηλεξεταστικής αποκλεισμών που βιώνουμε, ως αποτέλεσμα της άθλιας κατάστασης της τηλεκπαίδευσης!

Σπουδάζουμε και καλούμαστε να εξεταστούμε στις πιο δύσκολες συνθήκες, χωρίς εξοπλισμό, γρήγορο ίντερνετ, σπίτι – παλάτι, γονείς/αδέρφια που τηλεργάζονται/τηλεκπαιδεύονται! Δε λαμβάνει κανένας υπόψιν την ψυχική, σωματική και οικονομική επιβάρυνση που έχει φέρει μέχρι στιγμής η πανδημία, ένα χρόνο τώρα, σε εμάς και στις οικογένειές μας! Όλα αυτά έχουν αποτέλεσμα από τη μία, να έχουν αποκλειστεί εξ αρχής φοιτητές από το εξάμηνο, ή από την άλλη, να αποκλείονται με τις συνθήκες της τηλεξεταστικής.

Να μη φορτωθούμε τα σπασμένα της πανδημίας – τηλεκπαίδευσης – τηλεξεταστικής!

Κανένας φοιτητής να μη μείνει πίσω στις σπουδές του!

Κατοχύρωση των μαθημάτων του εξαμήνου χωρίς εξετάσεις εν μέσω πανδημίας!