ΑΘΗΝΑ | ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

Στις 15/3 γίναμε μάρτυρες επιχείρησης της ΕΛΑΣ στο κτίριο Γκίνη του ΕΜΠ, κατά την οποία απομακρύνθηκαν 85 πρόσφυγες , που μεταφέρθηκαν τελικά στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής της Πέτρου Ράλλη για ταυτοποίηση. Παράλληλα λίγος καιρός έχει περάσει από τις αποβάσεις των ΜΑΤ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ οι “μάχες” FRONTEX – αστυνομίας με τους πρόσφυγες στον Έβρο καλά κρατούν. Οι πρόσφυγες λοιπόν που έχουν έρθει αντιμέτωποι από πρώτο χέρι με την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις ντόπιες εξαρτημένες αστικές τάξεις (ελληνική ή τούρκικη), κάθε μία από τις οποίες προσπαθεί να τους χρησιμοποιήσει με απάνθρωπο τρόπο σαν διαπραγματευτικό χαρτί για να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα.

Η είσοδος της αστυνομίας στο Γκίνη και η μεταφορά των προσφύγων είναι εκτός των άλλων ένα ακόμη φαινόμενο καταπάτησης του λαϊκού ασύλου αγώνων, που έρχεται να συνεχίσει τις επιχειρήσεις που είχαν προηγηθεί σε ένα προηγούμενο διάστημα. Η κυβέρνηση της ΝΔ σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάθε προηγούμενη χτυπάει το άσυλο για να τρομοκρατεί τους φοιτητές και να τους απομακρύνει από τα συλλογικά τους όργανα, ακόμη και όταν αυτοί λείπουν από τους μαζικούς τους χώρους. Γιατί κάθε κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά, ότι πειθαρχημένοι φοιτητές θα γίνουν και υπάκουοι εργαζόμενοι, τους οποίους θα μπορεί να εκμεταλλεύεται πολύ πιο αποτελεσματικά.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο, που ο κορωνοϊός έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας, ενώ το σύστημα υγείας υπονομεύεται κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερο, πάλι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Η εξάπλωση του ιού, αλλά και η συνεχής καλλιέργεια τρομοϋστερίας από τα συστημικά ΜΜΕ, έχουν εγκλωβίσει τον κόσμο στα σπίτια του, έχοντας ταυτόχρονα επιτρέψει παράλληλα ρεσιτάλ εργοδοτικής αυθαιρεσίας με απολύσεις, διαθεσιμότητες και καθυστερήσεις πληρωμών.

Το σύστημα ξέρει πολύ καλά, ότι σε αυτές τις συνθήκες μπορεί πολύ πιο εύκολα να περνάει αντιδραστικά νομοσχέδια, όπως αυτό για την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων, γιατί έτσι θα βρίσκει πολύ περιορισμένες αντιδράσεις. Σε αντίστοιχη κατεύθυνση κινείται και η είσοδος της αστυνομίας στο Γκίνη. Με αφορμή τους πρόσφυγες και την πανδημία, λοιπόν η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το προχώρημα της καταπάτησης του λαϊκού ασύλου και της καταστολής. Η πανδημία που έχει ξεσπάσει είναι αφορμή για το βάθεμα της φασιστικοποίησης και το παραπάνω χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων ντόπιων και προσφύγων.

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

  • ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ

  • ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ