ΑΘΗΝΑ | Για την κινητοποίηση στις 21/1 και νέο Κάλεσμα για τις 23/1

Πραγματοποίηθηκε σήμερα πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ συμπορεύτηκαν με τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών φωνάζοντας ενάντια στο χτήπημα των δικαιωμάτων μαθητών – φοιτητών - εκπαιδευτικών. Από κοινού φοιτητές και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν ενάντια στο πρώτο κομμάτι των μέτρων Κεραμέως, που αφορά την αξιολόγηση και τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα ελέγχει την τήρηση της πολιτικής του υπουργείου σε κάθε ίδρυμα και θα καθορίζει με βάση αυτό τη χρηματοδότησή του, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο το κόστος σπουδών στις πλάτες των φοιτητών.

Είναι ένα θετικό ζήτημα, ότι ακόμα σε περίοδο εξεταστικής ένας φοιτητόκοσμος κατάφερε και κινητοποιήθηκε, αλλά το κλίμα εξεταστικής όντως έχει επηρεάσει αρνητικά τις όποιες διαδικασίες μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους. Σε αυτό έχουν υποταχτεί τόσο η ΚΝΕ όσο και τα ΕΑΑΚ, που έχουν αποχωρήσει από προσπάθειες καλέσματος γενικών συνελεύσεων σε όλες τις σχολές καλώντας για παράδειγμα σε συμβολικές κινητοποιήσεις στο υπουργείο.

Το ότι βγήκε σήμερα μια κινητοποίηση σε συνέχεια των προηγούμενων είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Η αναβολή ψήφισης για την Πέμπτη δε θα πρέπει να μας καθησυχάζει. Πρέπει να κινητοποιηθούμε εκ νέου. Ακόμα και αν περάσει το νομοσχέδιο πρέπει να συνεχίσουμε σε τροχιά κινητοποίησεων και διαδηλώσεων από κοινού με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και να μπει κατεύθυνση ανατροπής του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση αλλά και συνολικά των μέτρων Κεραμέως.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/1 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ