ΑΘΗΝΑ | Ιατρική: Επειδή κάποιοι πασχίζουν να φέρουν τούμπα την πραγματικότητα…να μετατρέψουν το άσπρο σε μαύρο..

Στις 10.07.2020 υπερψηφίστηκε στο ΔΣ του ΣΦΙΑ απόφαση καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ενάντια στις αρκετές χιλιάδες κόσμου της εργασίας και φοιτητών που διαδήλωναν κατα του χουντικής εμπνεύσεως νομοσχεδίου που καταργεί το δικαίωμα στην διαδήλωση/ συγκέντρωση. Παράλληλα εκφράστηκε η αλληλεγγύη μας προς φοιτητές,μαθητές και εργαζομένους που εχουν συλληφθεί με ψευδείς κατηγορίες. Το τι πραγματικά συνέβη εκείνη την ημέρα μπορεί να το ανακαλύψει κανείς στα πολυάριθμα βίντεο που κυκλοφορούν αλλά δεν θα προβληθούν στα αστικά ΜΜΕ. Το μπλόκ των Αγωνιστικών Κινήσεων είχε την τύχη να βιώσει τι σημάινει ωμή κρατική καταστολή, καθώς εκτός από τα ασφυξιογόνα είχε να αντιμετωπίσει και τις μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ που έπεφταν πάνω σε φοιτητές.

Ας αφήσουμε τον κατασταλτικό μηχανισμό όμως και ας μιλήσουμε για τον ένα (εκ των 2) πυλώνα κράτους-παρακράτους στην σχολή μας. Μιλάμε για την παράταξη της «Νέας» Προοπτικής και την τοποθέτηση της , που υπάρχει διαθέσιμη στα πρακτικά του συλλόγου. Διαβάζουμε στην τοποθέτηση : « Δεν καταλαβαίνουμε ακόμα, ποιο είναι το κατάπτυστο, χουντικό που γράφτηκε. Δεν υπάρχει κάποιο τρέχον νομοσχέδιο που να το χαρακτηρίζουν αυτές οι λέξεις». Όσον αφορά αυτό, αν και χωράει πολλή κριτική, είμαστε σίγουροι πως οι πολιτικοί πρόγονοι και νυν πολιτικοί καθοδηγητές της Νέας Προοπτικής ονειρεύονται ένα αρκετά πιο δυστοπικό μέλλον για την εργατική τάξη και τον λαό. Λογικό να μην βρίσκουν κάτι αρνητικό σε ένα νομοσχέδιο απαγόρευσης συναθροίσεων , ανάλογο με τα νομοσχέδια που ψήφιζαν δικτάτορες. Ας προχωρήσουμε όμως στην συνέχεια της τοποθέτησης: «Από πότε οι παρατάξεις χουντικού χαρακτήρα (για ΕΑΑΚ και Αγωνιστικές Κινήσεις μιλάμε) κατηγορούν κάτι με την ιδιότητα τους;»…Επειδή κάποια άτομα νομίζουν ότι μπορούν να ανοίγουν τον βόθρο τους και να λένε λόγια αφορολόγητα και χωρίς κόστος. Ας αφήσουμε τις πράξεις τους να μιλήσουν για αυτούς…

1) Αρχές Οκτώβρη 2012, επίθεση ακροδεξιών μπράβων στην Γενική Συνέλευση Φοιτητών Ιατρικής έπειτα από έκκληση της Νέας Προοπτικής

2) Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή 2018, κατά την διάρκεια της συγγραφής του εκλογικού κανονισμού των δικών μας φοιτητικών εκλογών (ο οποίος αναφέρει ρητά πως μέλη φασιστικών-εθνικιστικών οργανώσεων δεν μπορούν να αποτελούν μέλη του ΣΦΙΑ), θυμόμαστε τα τηλέφωνα της τελευταίας στιγμής (από μελος της ΝΠΡ στις σκάλες του ΝΑΒΟ) για να ελέγξει αν καποιος από το ψηφοδέλτιο τους είναι μέλος τέτοιας ομάδας.

3) Κυριακή 15-04-19 ημέρα διεξαγωγής (στην Ιατρική Σχολή) εκλογών της ΕΦΕΚ Αθήνας. Μας επισκέπτεται η κυπριακή εθνικιστική-φασιστική ομάδα ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ και λερώνει το ΝΑΒΟ με φασιστικά συνθήματα και στόχους. Μετά το τέλος της καταμέτρησης το αμφιθέατρο ΝΑΒΟ και ο προαύλιος χώρος μετατρέπονται σε χώρους για φιέστα με καπνογόνα ,σημαίες με σύμβολα και μαυροντυμένους, που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από συγκεντρώσεις γνωστών ναζιστικών ομάδων σαν τη Χρυσή Αυγή. Η «ανεξάρτητη παρέα» μας έχει γνωστές ωσμώσεις και διαύλους επικοινωνίας με την παραπάνω ομάδα.

Το ποιος είναι τι, ευτυχώς φαίνεται από τις ιδεολογικές τοποθετήσεις του, από τον τρόπο που κινείται στην πράξη και τις επαφές που έχει. Είναι κατάπτυστο, να εκφραζεται κάποιος με τέτοιο τρόπο για αριστερά πολιτικά ρεύματα ,σαν και το δικό μας, που έχουν πρωτοστατήσει στον αντιδικτατορικό αγώνα σε Ελλάδα και εξωτερικό (ΠΠΣΠ, ΑΜΕΕ). Καλούμε κάθε δημοκρατικό φοιτητή,κάθε εργαζόμενο συνάδελφο μας, κάθε αριστερή δύναμη να καταδικάσει την εμετική αυτή τοποθέτηση και κάθε δύναμη που δίνει συγχαρητήρια στις δυνάμεις καταστολής και την κυβέρνηση, όταν αυτή ασκεί βία στον αγωνιζόμενο κόσμο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ για ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ-ΥΓΕΙΑ