ΑΘΗΝΑ| Κάλεσμα σε αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική κινητοποίηση ενάντια στην παράταση της στρατιωτικής θητείας και την υποχρεωτική στράτευση στα 18 (24/10)

Η κυβέρνηση θέλει να βάλει τη νεολαία στο χακί - Να μην της περάσει!

Όλοι/ες στη διαδήλωση το Σάββατο 24/10, στις 13:00, στα Προπύλαια

Με πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης από τη ΔΕΘ, αποφασίστηκε η παράταση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες και τέθηκε ανοιχτό ξανά το ενδεχόμενο υποχρεωτικής στράτευσης από τα 18!

Μέσα σε ένα, κυριολεκτικά, πολεμικό κλίμα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που φέρνει όλο κοντύτερα τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου, αλλά και μια περίοδο που είναι προφανής η εγκληματική εγκατάλειψη του λαού στον κίνδυνο της πανδημίας, η κυβέρνηση φέρνει μέτρα που θα βάλουν τη νεολαία στο χακί, ακόμα και με σκέψεις να το κάνει από την τρυφερή ηλικία των 18!

Ο στρατός, ούτως ή άλλως, λειτουργούσε πάντα σαν «σχολείο» εθνικισμού, μιλιταρισμού και υποταγής για τη νεολαία. Τώρα θέλουν να αναβαθμίσουν το ρόλο του, να εντείνουν τη φυλακή που περνάει η νεολαία για περισσότερους μήνες, να χύσουν περισσότερο εθνικιστικό δηλητήριο στις συνειδήσεις της, να την κάνουν περισσότερο πειθήνια και υποταγμένη στην πολεμοκαπηλεία. Θέλουν να την πείσουν βαθύτερα ότι ο εχθρός της είναι οι «κακοί Τούρκοι» που «μας επιβουλεύονται» για όλα τα δεινά που περνάει ο λαός!

Ήδη ο λαός, μαζί με την πανδημία, βιώνει και το ξήλωμα δικαιωμάτων του στη δουλειά, στις σπουδές και τις δημοκρατικές ελευθερίες με πρόσχημα τον κορονοϊό. Όπως και την εγκληματική υγειονομική πολιτική του συστήματος. Τώρα θα πρέπει να συμφιλιωθεί με την ανεργία και τη φτώχεια του περισσότερο. Τώρα θα πρέπει να βάλει η νεολαία το χέρι βαθύτερα στην τσέπη για να αντέξει περισσότερο καιρό στο στρατό. Εν μέσω πανδημίας και ανόδου των κρουσμάτων/θανάτων, με τη νεολαία να μη βρίσκει δουλειά, της ζητάνε να υποταχτεί στα μιλιταριστικά κελεύσματα της κυβέρνησης για να «βοηθήσουμε όλοι την εθνική ομοψυχία»! Την ίδια στιγμή που αφήνουν τη νεολαία έρμαιο της πανδημίας και της αμορφωσιάς στα σχολεία, της τάζουν «παρατεταμένες διακοπές στο χακί» και στρατολόγηση από νωρίς, για να γίνουν τα μυαλά της από νωρίς χειραγωγίσιμα.

Καμία εθνική ομοψυχία δε θέλουμε! Γιατί ξέρουμε ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον πόλεμο και τη σφαγή της νεολαίας, στο βωμό των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των τυχοδιωκτικών φιλοδοξιών των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας! Δε θέλουμε αυτή τη σφαγή, γιατί δε θέλουμε αφέντες στον τόπο μας! Γι’ αυτό και αντιστεκόμαστε στην πολεμοκαπηλεία, τον εθνικισμό, το μιλιταρισμό και τον πόλεμο! Γι’ αυτό και είμαστε αντίθετοι στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας και την υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Θέλουμε να ζουν οι λαοί ειρηνικά! Θέλουμε να διαλέγει η νεολαία το μέλλον της και να παλεύει για αυτό. Χωρίς το βραχνά του πολέμου, του εθνικισμού, της υποταγής σε ΝΑΤΟ-Αμερικάνους-ΕΕ και τις επιδιώξεις τους. Θέλουμε δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Γι’ αυτό δεν υποτασσόμαστε στα μυθεύματα ότι «η Τουρκία είναι επιθετική»! Διότι εξίσου επιθετική, εκ φύσεως, είναι και η ελληνική αστική τάξη, και για να καλύψει τη φύση της, ανακαλύπτει την εθνική ομοψυχία! Ξεδοντιάζοντας παράλληλα και την πάλη του λαού για δουλειά, μισθό, μέτρα υγειονομικής προστασίας, σπουδές, δημοκρατικά δικαιώματα!

Μαζική πάλη του λαού ενάντια στους τυχοδιωκτικούς ανταγωνισμούς Ελλάδας-Τουρκίας και τα «σιδερικά» των ΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών στη Μεσόγειο, είναι η μόνη λύση για να ζήσει ο λαός και η νεολαία ειρηνικά! Αντίσταση στις νέες εξαγγελίες, σημαίνει οικοδόμηση αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, που θα παλεύει ενάντια στον εθνικισμό και το μιλιταρισμό, για να ζήσουν οι λαοί αφέντες στον τόπο τους, με δικαιώματα στη ζωή, τη δουλειά, τις ελευθερίες που ξηλώνονται κάθε μέρα, τις σπουδές που γίνονται απρόσιτες για όλο και περισσότερους νέους.

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18

- ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ. ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

- ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ

- ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΖΩΗ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ!