ΑΘΗΝΑ| Κάλεσμα σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση (22/10)

Την Πέμπτη 22/10 στις 12:00, όλοι και όλες στα Προπύλαια!

Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει! Το όργιο καταστολής των μαθητικών αγώνων δεν έχει τελειωμό! Η κυβέρνηση προσπαθεί εδώ και έναν μήνα να σπάσει με όποιον τρόπο και με όποιο κόστος τις μαθητικές καταλήψεις. Από την αρχή του αγώνα μας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις απειλές της αστυνομίας και των εισαγγελέων, μας έκαναν μαζικές προσαγωγές, μας έπνιξαν στα δακρυγόνα, έφτασαν ακόμη και στο σημείο να συλλάβουν ανήλικους συμμαθητές μας και να κρατούνται επί τέσσερεις μέρες στην ΓΑΔΑ. Στήνουν μαθητοδικεία για να μας εκφοβίσουν. Τους απαντάμε με ψηλά τις γροθιές! Ο αγώνας των μαθητών είναι κάτι παραπάνω από δίκαιος, είναι αναγκαίος για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας, των γονιών μας, των εκπαιδευτικών μας, στην ΥΓΕΙΑ. Για να υπερασπιστούμε το καθολικό δικαίωμα όλων των παιδιών στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Για να διεκδικήσουμε ζωή με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ κόντρα στην φασιστικοποίηση και την τρομοκρατία που σπέρνει το σάπιο σύστημά τους!

Ταυτόχρονα θέλουν να εξοντώσουν μαθητές και φοιτητές με την εφαρμογή νέων βάρβαρων μέτρων. Το πολυνομοσχέδιο Κεραμέως θα κάνει τα σχολεία πιο ταξικά και θα χτίσει την εκπαίδευση των λίγων και εκλεκτών! Ετοιμάζουν να κάνουν το Λύκειο εξεταστικό κάτεργο με την τράπεζα θεμάτων και την αύξηση των εξεταζόμενων μαθηματων. Μιλούν για την εφαρμογή της βάσης του 10 ως κατώτατης βάσης ανα εξεταζόμενο μάθημα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Σχεδιάζουν διαγραφές φοιτητών και εφαρμογή ορίων φοίτησης στις σχολές. Ταυτόχρονα νομιμοποιούν την τηλεκπαίδευση των ανισοτήτων και φέρνουν κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

Να βρεθούμε όλοι στους δρόμους και να διαδηλώσουμε!

Διεκδικούμε:

- Να αναλάβει το κράτος όλη την ευθύνη και να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της υγείας μας. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για Μέσα Υγειονομικής Προστασίας.

- Ίση, πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Μαζικά δωρεάν τεστ.

- Ολιγάριθμα τμήματα μαθητών

- Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών

- Αύξηση του προσωπικού της καθαριότητας. Συχνότερος και αποτελεσματικός καθαρισμός των αιθουσών και όλων των σχολικών εγκαταστάσεων

- Να ανατραπεί ο Νόμος Κεραμέως. Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων. Όχι στη βάση του 10 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση! Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς!

- Όχι διαγραφές φοιτητών. Όχι στα όρια φοίτησης στις σχολές. Πάλη για το δικαίωμα στις σπουδές - δουλειά - ελευθερίες.

- Όχι σε τηλεκπαίδευση - τηλεξέταση - τηλεργασία.

- Όχι στην εξ αποστάσεως «εκπαίδευση». Καμία κάμερα στις τάξεις – ανατροπή της τροπολογίας.

- Διδασκαλία στο σπίτι για τους μαθητές με προβλήματα υγείας- πρόσληψη εκπαιδευτικών.

- Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις, το άσυλο, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις.

- Όχι στη στράτευση στα 18! Καμία επέκταση της στρατιωτικής θητείας!