ΑΘΗΝΑ | Καταγγελία για τα γεγονότα στη Νομική (18/1)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ (18/1)

Το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου στη νομική σχολή, κι ενώ λάμβανε χώρα χιπ χοπ συναυλία, περίπου στις 3:30, δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο της σχολής, άρπαξαν ένα παιδί κι αφού το χτύπησαν του πέρασαν χειροπέδες. Στη συνέχεια προχώρησαν εκτός του προαυλίου ρίχνοντας κρότου λάμψης και δακρυγόνα, κάνοντας συνολικά 7 προσαγωγές. Το λάιβ σταμάτησε κι επικράτησε πανικός καθώς διμοιρίες είχαν περικυκλώσει το κτήριο, και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τα χημικά. Περίπου είκοσι λεπτά αργότερα  άνοιξε η έξοδος προς την οδό Σίνα κι έτσι εκκενώθηκε ο χώρος. Ο περισσότερος κόσμος έτρεχε προς Εξάρχεια ενώ διμοιρίες ΜΑΤ άρχισαν να τους κυνηγούν.

Η απρόκλητη αυτή επίθεση των ΜΑΤ συνδέεται άμεσα με το συνολικό κλίμα τρομοκράτησης της νεολαίας που προωθείται από το σύστημα ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση. Η προσπάθεια αυτή δείχνει να μην «περιορίζεται» μόνο στο χτύπημα συλλογικών διαδικασιών, κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων (βλ. φοιτητικές διαδηλώσεις, γεγονότα ΑΣΟΕΕ) αλλά να επιβάλλεται και στο τρόπο που διασκεδάζει η νεολαία. Ενώ λοιπόν ο πρωταρχικός στόχος του συστήματος είναι το χτύπημα των συλλόγων και των συλλογικών τους διαδικασιών, εκείνο το βράδυ οι δυνάμεις καταστολής καταπάτησαν για άλλη μια φορά το άσυλο κι έκαναν μια ακόμα επίδειξη δύναμης θέτοντας σε κίνδυνο πολλούς φοιτητές, που στην προκειμένη περίπτωση δεν είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν αλλά για να ακούσουν απλά μουσική. Η επίθεση αυτή ωστόσο δε μας εκπλήσσει καθώς εναρμονίζεται απόλυτα με τις επιδιώξεις του συστήματος, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ – σε συνέχεια των προηγούμενων – επιχειρεί να τρομοκρατήσει λαό και νεολαία ώστε να επιβάλλει το δόγμα «Νόμος και Τάξη». Σε ένα γενικότερο πλαίσιο πολιτικοκοινωνικής φασιστικοποίησης το σύστημα και η εκάστοτε κυβέρνηση φαίνεται να μην εγκρίνει τον τρόπο που διασκεδάζουμε και με όπλο την αστυνομοκρατία μας κουνάει το δάχτυλο. Και τι σημαίνει Νόμος και Τάξη; Μήπως σημαίνει παιδιά εγκλωβισμένα να τρώνε χημικά; Μήπως σημαίνει επιβαλλόμενη ανοχή σε κάθε είδους βία της αστυνομίας; Ή μήπως σημαίνει ότι συνάθροιση τριών ατόμων και πλέον είναι συγκέντρωση; Κοντά μας είναι εξάλλου και ο νόμος για την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων. Τίποτα δεν φαντάζει πλέον απίθανο.

Ωστόσο παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να σκορπίσει φόβο και τρόμο εμείς απαντάμε. Και η απάντηση αυτή βρίσκεται στη συγκρότηση ενός οργανωμένου κινήματος το οποίο θα αντιστέκεται στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία και θα διεκδικεί κάθε στιγμή τα δικαιώματά μας σε σπουδές – δουλειά – ελευθερίες. Να μην φοβηθούμε, να μην υποταχτούμε! Παλεύουμε ενάντια στην κρατική καταστολή, την αστυνομοκρατία και τη φασιστικοποίηση και διεκδικούμε δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκό άσυλο αγώνων!