ΑΘΗΝΑ| Καταγγελία για την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στην πορεία ενάντια στην ΕΒΕ (3/9)

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε η διαδήλωση ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σήμερα 3/9 από τις δυνάμεις καταστολής. Η αστυνομία ακολουθώντας πάντα τις επιταγές των εντολοδόχων της, προχώρησε σε διαδοχικά χτυπήματα και τη ρίψη χημικών για να τρομοκρατήσει μαθητές και φοιτητές που εξέφρασαν την εναντίωσή τους στο πέταγμα 40.000 μαθητών εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Έχοντας πλέον την πλήρη νομιμοποίηση από τον ψηφισμένο νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, οι δυνάμεις της αστυνομίας μετά τα απανωτά χτυπήματα ακολουθούσαν τη διαδήλωση περιορίζοντας τη στη μία μόνο λωρίδα του δρόμου, ενώ κατά διαστήματα τη σταματούσαν περικυκλώνοντάς τη.

Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά. Είναι η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και της πολιτικής ζωής. Είναι η πολιτική που θέλει να κρατάει τον κόσμο τρομοκρατημένο, κλεισμένο στο σπίτι του, για να μην αντιδρά. Είναι η συνέχεια της επίθεσης στα δημοκρατικά μας δικαιώματα από όλο το προηγούμενο διάστημα της καραντίνας.

Και σίγουρα η αντικατάσταση του Χρυσοχοΐδη από τον Θεοδωρικάκο ήρθε να διαψεύσει την ρεφορμιστική αριστερά που όλο το προηγούμενο διάστημα φαντασιωνόταν στο όνομα του συνθήματος για την παραίτηση του Χρυσοχοΐδη έναν πιο διαλλακτικό(;) υπουργό προστασίας του πολίτη. Γιατί σίγουρα η φασιστικοποίηση της δημόσιας και της πολιτικής ζωής δεν αφορά μόνο έναν συγκεκριμένο υπουργό, αλλά πάει πλάι πλάι με την κρίση του συστήματος.

Όσο το σύστημα προχωράει την επίθεση στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα του λαού και της εργατικής τάξης, τόσο περισσότερο θα χρειάζεται να θωρακίζεται από τον εχθρό λαό. Η κυβέρνηση της ΝΔ και το σύστημα συνολικότερα απέδειξαν σήμερα, ότι δε διστάζουν να τσακίσουν στο ξύλο τους ίδιους μαθητές που πέταξαν έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί όμως δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και δε θα λυγίσουμε μπροστά στην καταστολή. Θα οργανωθούμε στα συλλογικά μας όργανα και θα μαζικοποίησουμε γενικές συνελεύσεις και διαδηλώσεις. Μόνο έτσι μπορούμε να ανατρέψουμε και την ΕΒΕ και όλες τις υπόλοιπες πτυχές του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.