ΑΘΗΝΑ | ΠΑΠΕΙ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Την Παρασκευή 7 Φλεβάρη για ακόμα μία φορά γίναμε μάρτυρες σε ακόμα ένα περιστατικό προσπάθειας τρομοκράτησης φοιτητών, που το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν. Συγκεκριμένα ομάδες ΔΙΑΣ περικύκλωσαν το ΠΑΠΕΙ, έκαναν έλεγχο εξακρίβωσης στοιχείων σε φοιτητές που έμπαιναν ή έβγαιναν κάνοντας και πέντε “προληπτικές” προσαγωγές, δυο εκ των οποίων ήταν μέλη της ΚΝΕ. Για το περιστατικό αυτό, αφορμή στάθηκε το σπάσιμο του γραφείου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από ομάδα ατόμων. Τέτοιες πρακτικές να τονίσουμε ότι καμία σχέση δεν έχουν με τον φοιτητικό σύλλογο και τις διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος.

Η κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί είναι διατεθειμένη να στέλνει μπάτσους και να καταπατά το άσυλο, με κάθε αφορμή ή και χωρίς, όπως την προηγούμενη εβδομάδα στην Πάντειο, όπου ομάδα ΔΙΑΣ έκανε μια “βόλτα” από τον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου. Αυτές οι κινήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, που αυτή την στιγμή το σύστημα προωθεί και έχει ανάγκη όσο ποτέ, για να τρομοκρατήσει και να προλάβει τις αντιδράσεις του λαού και της νεολαίας. Θέλει το λαό και την νεολαία με σκυμμένο κεφάλι! Να υπομένουμε τα βάρβαρα μέτρα που περνάνε ενάντια στα φοιτητικά δικαιώματα, να μας διαγράφουν και να μας πετάνε στην αγορά εργασίας χωρίς κανένα δικαίωμα, να μην αντιστεκόμαστε όσο περνάνε το νέο αντί - ασφαλιστικό νομοσχέδιο, να αποδεχόμαστε τις επικίνδυνες συμφωνίες των κυβερνήσεων με τους ιμπεριαλιστές ώστε να μας κάνουν εθελοντές στην κρεατομηχανή τους. Σ’ ένα τέτοιο πλαίσιο λοιπόν το σύστημα κατασυκοφαντεί και χτυπά το λαϊκό άσυλο των αγώνων γιατί, το άσυλοαποτελεί το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης των φοιτητών και μας δίνει τη δυνατότητα να οργανωνόμαστε στους συλλόγους, ανεξάρτητα απ’ το κράτος και τους καθηγητές, καθώς και να παίρνουμε συλλογικές αποφάσεις, χωρίς τον βούρδουλα της αστυνομίας και του κράτους πάνω απ τα κεφάλια μας.

Αποτελεί υπόθεση όλων μας η καταγγελία τέτοιων περιστατικών τρομοκράτησης φοιτητών από την αστυνομία, καθώς επίσης και η υπεράσπιση του ασύλου και των διαδικασιών του Συλλόγου μας. Να μπούμε στις Γενικές μας Συνελεύσεις, να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις, κόντρα στην αντίδραση και την κρατική τρομοκρατία, ώστε ν’ απαντήσουμε για ν’ ανατρέψουμε το νομοσχέδιο Κεραμέως, το νόμο-πλαίσιο και νόμο-Γαβρόγλου.