ΑΘΗΝΑ| ΣΕΤΠ ΠΔΑ (ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας): Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση (Τετάρτη 24/2, 12:00, έξω από αμφ. ΣΑΕΤ)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ - ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Καλούμε σε Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 24/2 στις 12:00, έξω από το αμφιθέατρο ΣΑΕΤ με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κλπ)

Την περασμένη Πέμπτη ψηφίστηκε στη Βουλή (με ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης) ο νόμος-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως δηλώνουν πλέον ανοικτά τα κυβερνητικά στελέχη, η πανδημία, οι κλειστές σχολές και το lockdown αποτελούν «ευκαιρία» για να περνούν τέτοιοι νόμοι χωρίς πολλές αντιδράσεις. Παρά τις ελπίδες της κυβέρνησης, χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα διαδήλωσαν, εκφράζοντας μαζικά την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική!

Ο συγκεκριμένος νόμος αποτελεί ευθύ χτύπημα στο δικαίωμα του λαού να σπουδάζει και να διεκδικεί τα δικαιώματά του. Η αυξημένη βάση εισαγωγής θα πετάει δεκάδες χιλιάδες μαθητές έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση κάθε χρόνο. Σε συνδυασμό με τα όρια φοίτησης και τις διαγραφές, μετατρέπει το πτυχίο πανεπιστημίου σε άπιαστο όνειρο για τα παιδιά από φτωχές, λαϊκές οικογένειες. Ακόμα και όσοι καταφέρουν να σπουδάσουν, θα είναι αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση και την κρατική τρομοκρατία από την πανεπιστημιακή αστυνομία (ΟΠΠΙ). ΟΠΠΙ και πειθαρχικά συμβούλια θα προσπαθήσουν να ποινικοποιήσουν κάθε μορφή αγώνα, κάθε πολιτική-συνδικαλιστική-έκφραση που δεν αρμόζει στα σάπια πρότυπα του συστήματος. Μετά την κατάργηση του ασύλου, τις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις διαδηλώσεων, τα πρόστιμα, την αστυνομοκρατία, τη στοχοποίηση αγωνιστών, η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής προσπαθεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου και μέσα στα πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση δε θα σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε! Έχει ήδη εξαγγείλλει συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων ΑΕΙ και άλλους αντιδραστικούς νόμους για την εκπαίδευση και τα εργασιακά που ετοιμάζεται να ψηφίσει τους επόμενους μήνες.

Το φοιτητικό κίνημα, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, μπορεί να ανατρέψει ψηφισμένους νόμους. Με συμμάχους μας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς πρέπει να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση του μαζικού αγώνα. Να μαζικοποιήσουμε τις Γενικές μας Συνελεύσεις και τις διαδηλώσεις. Να διεκδικήσουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών. Να αντισταθούμε στην πολιτική της φτώχειας, της φασιστικοποίησης και των ταξικών φραγμών.

  • Κάτω ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη
  • Όχι στην βάση εισαγωγής
  • Καμία διαγραφή φοιτητή
  • Έξω από τις σχολές η αστυνομία
  • Μέτρα προστασίας για να ανοίξουν οι σχολές – ελεύθερη μετακίνηση των φοιτητών