ΑΘΗΝΑ| ΦΕΠΑ: Στηρίζουμε τον αγώνα των εστιακών φοιτητών

Το Σάββατο 12/12, και ύστερα από δύο μέρες κατάληψης, η πρυτανεία του ΕΚΠΑ προχώρησε σε μια σε μια προκλητική στάση ως απάντηση στις κινητοποιήσεις των φοιτητών που στεγάζονται στη ΦΕΠΑ. Πιο συγκεκριμένα η Πρυτανεία απείλησε τους φοιτητές με διακοπή των "παροχών" όπως ρεύμα, νερό, σίτιση, συντήρηση, ίντερνετ κλπ εάν δεν λήξουν την κατάληψη η οποία συνεχίζεται. Μάλιστα έκανε και τις απειλές της πράξη καθώς σταμάτησε τη σίτιση, επιμένοντας ότι θα κόψει κι άλλα.

Σήμερα παραβρεθήκαμε σαν Αγωνιστικές Κινήσεις στο χώρο της ΦΕΠΑ προκειμένου να στηρίξουμε την κατάληψη και τον αγώνα των φοιτητών. Μέσα στα πλαίσια των συνθηκών αυτών δείξαμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας αγοράζοντάς και ενισχύοντας τους με τρόφιμα (όπως μακαρόνια, ρύζι, όσπρια κλπ).

Θεωρούμε πως οι αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των εστιακών είναι αδιαπραγμάτευτο ζήτημα και δε χωράει «περικοπές». Δεν είναι «παροχές» του Υπουργείου και της Πρυτανείας, που άμα θέλει τις «δίνει» και άμα θέλει τις «κόβει» κατά πώς το βολεύει. Όλα αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα του κάθε φοιτητή και ιδιαίτερα των εστιακών.

Ο αγώνας των φοιτητών μας δείχνει ακόμη μια φορά ότι πρέπει να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας. Δικαιώματα όπως δωρεάν ΣΠΟΥΔΕΣ - ΣΙΤΙΣΗ – ΣΤΕΓΑΣΗ – ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΥΓΕΙΑ για όλους! Στηρίζουμε τον αγώνα που γίνεται για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας. Καταγγέλλουμε την εγκληματική στάση της Κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και όλων των προηγούμενων, που σταδιακά χτυπούν τα δικαιώματά μας στο δωρεάν πλέγμα!