ΑΘΗΝΑ| Φοιτητικό Συλλαλητήριο (11/11)

Φοιτητική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε χτες, 11/11, στην Αθήνα, με αρκετές εκατοντάδες φοιτητές. Στην πορεία συμμετείχαν και οι Αγωνιστικές Κινήσεις.

Η σημερινή διαδήλωση έρχεται μετά από ένα γύρο Γενικών Συνελεύσεων ενόψει Πολυτεχνείου, με αρκετούς Συλλόγους να παίρνουν αποφάσεις. Ενώ βρισκόμαστε πριν το τριήμερο, το σύστημα ζυγίζει την πολιτική κατάσταση, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για lock out ή ελέγχους πιστοποιητικών στον ιστορικό χώρο του κάτω Πολυτεχνείου.

Η πολιτική κατάσταση εντός του φοιτητικού κινήματος είναι αρκετά ρευστή. Ήδη μια σειρά από σχολές έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν τηλεκπαίδευση, με βάση την έλλειψη μέτρων προστασίας και τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εμφανιστεί. Οι Γενικές Συνελεύσεις καλούνται να συζητήσουν μια πληθώρα ζητημάτων και η αποσυγκρότηση των προηγούμενων ετών βάζει επιπρόσθετα εμπόδια. Δυστυχώς, λείπει ένας απολογισμός της δράσης των Συλλόγων για την περίοδο των μεγάλων διαδηλώσεων ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. ΚΝΕ και ΕΑΑΚ συνεχίζουν στην αδιέξοδη γραμμή της "μη εφαρμογής του νόμου". Για τα λόγο αυτό, δεν έχουν καλεστεί Γ.Σ. για μετά το Πολυτεχνείο. Οι δυνάμεις αυτές θέλουν να εκτονώσουν όποιες αγωνιστικές διαθέσεις υπάρχουν και να (ξανα)σημάνουν παύση κινήματος μέχρι την είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις παρεμβαίνουμε στις συνελεύσεις και τις διαδηλώσεις σύμφωνα με την κατεύθυνση ανατροπης του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, τη μόνη κατεύθυνση που μπορεί να δημιουργήσει μαζική και οργανωμένη πάλη με νικηφόρο αποτέλεσμα. Θέτουμε την ανάγκη λήψης πραγματικών μέτρων προστασίας, ενάντια στους ελέγχους και τα face control.

Φωνάζουμε δυνατά ότι το Πολυτεχνείου ανήκει στο λαό και τη νεολαία. Είναι υπόθεση των Φοιτητικών Συλλόγων να υπερασπίσουμε το άσυλο και να διασφαλίσουμε τον τριήμερο εορτασμό και την αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση.

Όλοι στο τριήμερο του Πολυτεχνείου και την αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση!
Ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη!