ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ | Κάλεσμα στην πορεία του Πολυτεχνείου

Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε καραντίνα, δεν «αφομοιώνονται», δεν ζητάνε άδεια.

Είναι πάντα ενοχλητικές και επίκαιρες, οδηγός για το μέλλον.

ΟΛΟΙ στην πορεία του Πολυτεχνείου!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Στις 17 Νοεμβρίου, πριν από 47 χρόνια, ο λαός και η νεολαία βγήκαν μαζικά στο δρόμο, πάλεψαν και έδωσαν το αίμα τους για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Λαός και νεολαία δεν φοβήθηκαν να υψώσουν ανάστημα σε ένα σύστημα τρομοκρατίας, καταπίεσης και καταστολής. Η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν μπαίνει σε μουσεία και σε βιτρίνες, δεν είναι μια επέτειος που τιμάται με ποιήματα και ευχές, δεν είναι μια επέτειος που ξεχνιέται και καταργείται. Χρόνια προσπαθεί το σύστημα να την ταυτίσει με μια «εθνοενωτική» επέτειο, μια άνευρη γιορτούλα που θα λησμονά το πάθος της εξέγερσης και του αγώνα του λαού και της νεολαίας εκείνης της περιόδου, μια γιορτούλα που θα λησμονά τα αιτήματα και τα συνθήματα που βροντοφωνάχτηκαν, μια γιορτούλα που θα λησμονά το γεγονός ότι η εξέγερση ήταν κόντρα στο ίδιο το σύστημα. Άλλωστε και η ρήση του Μητσοτάκη «εμείς δεν κάναμε παρελάσεις για την 28η Οκτώβρη και την 25η Μάρτη, εσείς δεν θα κάνετε πορεία για την 17η Νοέμβρη» δείχνει το πόσο την απεχθάνονται, πόσο απέναντί τους είναι αυτή η Λαϊκή Γιορτή, πόσο θα θέλανε να την καταργήσουν.

Ιδιαίτερα φέτος, οι διαχρονικοί στόχοι πάλης του εργατικού και λαϊκού κινήματος απαιτείται να συνδυαστούν με τις διεκδικήσεις για προστασία της υγείας και της ζωής των λαϊκών μαζών που σκόπιμα αφήνονται έκθετες στον κορωνοιό που ήδη έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της Ν.Δ. κλιμακώνει, εν μέσω πανδημίας, την επίθεση στους εργαζόμενους και τη νεολαία με το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τα εργασιακά και την νομιμοποίηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, τους πλειστηριασμούς, την επίθεση στην εκπαίδευση, την αναβίωση του "σπουδαστικού" της ασφάλειας με ειδικό αστυνομικό σώμα στα πανεπιστήμια και τη συνεχή καταστολή, θέλει να απαγορεύσει τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κλιμακώνοντας την κατασταλτική και αντιδημοκρατική επέλαση.

 Φέτος ο λαός καλείται να υπερασπιστεί τη ζωή του απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές που είναι μόνιμες πηγές υπερμετάδοσης του ιού, πηγές δραματικών υγειονομικών κινδύνων, πηγές αλλεπάλληλων κυμάτων ανεργίας , φτώχειας, εξαθλίωσης. Φέτος ο λαός πρέπει να απαντήσει στις ρητορείες κυβέρνησης και κράτους που μπάζουν από παντού. Κάνουν λόγο για κατάργηση της πορείας για λόγους διαφύλαξης της υγείας του λαού. Αρχικά, κανείς δε νοιάζεται περισσότερο για την υγεία του από τον ίδιο το λαό. Δε θ’ αφήσουμε το σύστημα και τη κυβέρνηση να συνεχίσει να παίζει με τις ζωές μας, την ώρα που χρησιμοποιεί την πανδημία για να μας επιτεθεί και να μας οδηγήσει σε συνθήκες εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα. 

 Η υγεία του λαού και της νεολαίας διακυβεύεται καθημερινά στα ΜΜΜ, στους χώρους εργασίας, στις σχολές και στα σχολεία, το προσωπικό στα νοσοκομεία κάνει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια χωρίς καμία κρατική στήριξη. Και έτσι θα συνεχίσει να είναι αφού δεν θα πάρουν κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, δεν θα αυξήσουν κανένα δρομολόγιο λεωφορείου, μετρό, τραίνου για να μην στοιβάζεται ο κόσμος, δεν θα νέες κλίνες ΜΕΘ, ούτε θα προσλάβουν μόνιμο υγειονομικό προσωπικό.

Τα μόνα μέτρα που παίρνουν είναι αυτά του περιορισμού και της καταστολής,  στέλνοντας ταυτόχρονα και ένα μήνυμα ότι απεργίες, κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις απαγορεύονται και όταν αυτές γίνονται θα τρώνε καταστολή, ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ μέχρι και μαθητές και παιδιά. Ένα μήνυμα που στέλνεται σε όλο το λαό ελπίζοντας ότι το μούδιασμα και ο φόβος, λόγω κορωνοϊού αλλά και λόγω της οικονομικής του κατάστασης, δεν θα ξεπεραστούν ποτέ.

Δεν διακυβεύεται λοιπόν μόνο η πορεία του Πολυτεχνείου. Διακυβεύονται πολλά περισσότερα που αφορούν το κίνημα και την προσπάθεια να ξαναβγεί ο λαός, η εργατική τάξη, η νεολαία στους δρόμους του αγώνα. Δεν διακυβεύεται η εξάπλωση του κορωνοϊού αλλά η ένταση της φασιστικοποίησης, η κατάργηση πλάι σε όλα τα’ άλλα, κάθε δικαιώματος λαϊκής αντίστασης και διεκδίκησης.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει.

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα!

Τιμούμε, εμπνεόμαστε από το Νοέμβρη της Εξέγερσης!

Κόντρα στις απαγορεύσεις, ξεδιπλώνουμε τους αγώνες του σήμερα!

 ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ-ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ-ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17/11 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ