Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες! Να μην πληρώσουν τη δολοφονική πολιτική του συστήματος!

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες του καταυλισμού της Μόριας που κάηκε από τις πυρκαγιές. Οι χιλιάδες ξεριζωμένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους προσφυγές και μετανάστες, αφού κατάφεραν να επιβιώσουν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών, τις διώξεις και τον πνιγμό, βρέθηκαν να αντιμετωπίζονται απάνθρωπα και σκληρά από την κυβέρνηση της ΝΔ όπως και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και να τους επιβάλουν να ζουν σε άθλιες συνθήκες στριμωγμένοι κατά χιλιάδες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, χωρίς στέγη και υγειονομικά μέτρα εν μέσω πανδημίας. Να σημειώσουμε πως δεν πάρθηκε κανένα πραγματικό μέτρο προστασίας σε όλα στρατόπεδα συγκέντρωσης μετατρέποντας τα σε υγειονομικές βόμβες για τους ίδιους και τους κατοίκους της περιοχής. Τώρα χιλιάδες οικογένειες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι καλούνται να επιβιώσουν και να δοκιμαστούν για ακόμα μια φορά σε ακόμα πιο άγριες συνθήκες αφού βρέθηκαν κυριολεκτικά στον δρόμο.

Η κυβέρνηση προφανώς και πήρε τα δικά της μέτρα, αφού ήδη έχει στείλει διμοιρίες ΜΑΤ να καταστείλουν τους πρόσφυγες. Κεφάλι σήκωσαν και οι διάφορες φασιστικές φωνές που βρήκαν την ευκαιρία να χύσουν το δηλητήριο τους και με την δράση τους να εξυπηρετήσουν και να αλληλοσυμπληρώσουν την πολιτική του συστήματος, ρίχνοντας το φταίξιμο πάλι στους πρόσφυγες. Ο στόχος τους είναι το βάθεμα της ακόμα πιο άγριας καταστολής και φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής.

Την ευθύνη, τόσο για την πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας, όσο και για τις συνέπειες που περιμένουν τους πρόσφυγες και τους ντόπιους, την έχει αποκλειστικά η πολιτική της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Για ακόμα μια φορά μας λένε πως εχθρός μας είναι τα θύματα του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού, των πολέμων και του ξεριζωμού. Αυτό που δεν λένε είναι πως οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, οι πόλεμοι και οι βόμβες τους, είναι αυτοί που γεννούν τα καραβάνια των προσφύγων και των μεταναστών. Οι ντόπιες εξαρτημένες αστικές τάξεις, όπως η ελληνική, είναι συνένοχες στο έγκλημα. Από τη μία έχουν δώσει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών, από την άλλη στοιβάζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης πρόσφυγες και μετανάστες, αποκαλόντας τους εισβολείς, για να καλλιεργήσουν με την σειρά τους τον εθνικισμό στις συνειδήσεις του λαού. Για να τον αποπροσανατολίσουν πιστεύοντας πως για τα δεινά που περνάει δεν φταίνε οι αντιλαϊκές πολιτικές του συστήματος, αλλά ο πρόσφυγας και ο γείτονας λαός.

Πρέπει να σταθούμε απέναντι σε αυτή την αντιδραστική πολιτική. Ενάντια στα παπαγαλάκια του συστήματος που ρίχνουν την ευθύνη στα θύματα της πολιτικής του, ο λαός να απορρίψει την εθνικιστική τους υστερία και να παλέψει από κοινού με τους πρόσφυγες. Είναι επιτακτική ανάγκη να απαντήσουμε με την κατεύθυνση της φιλίας και αλληλεγγύης των λαών, διεκδικώντας μέτρα για ανθρώπινες συνθήκες ζωής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Να παλέψουμε για την υγεία και την ζωή μας, με κοινούς αγώνες ενάντια σε πόλεμο, ιμπεριαλισμό, εθνικισμό, ρατσισμό.