Ανακοίνωση - Καταγγελία: Λέμε ΟΧΙ στην νέα εισβολή στην Συρία

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ-ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ-ΤΗΝ  ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 

Η κομματιασμένη και διαλυμένη από την άγρια σύγκρουση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (κυρίως ΗΠΑ και Ρωσίας) Συρία, έρχεται αντιμέτωπη για άλλη μια φορά με ξένη εισβολή, με ξεριζωμό και σφαγή χιλιάδων αμάχων.           

Όσο και αν ισχυρίζεται η Τουρκία, ότι η συγκεκριμένη επιθετική πράξη γίνεται για την δημιουργία ζώνης ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων, σε περιοχές κουρδικών καντονιών, είναι ολοφάνερο ότι έρχεται να αξιοποιήσει την σημερινή κατάσταση της Συρίας και να διεκδικήσει ρόλο, εκμεταλλευόμενη το νέο κλίμα σύγκρουσης και πολέμου που διαμορφώνεται συνολικά στην μέση ανατολή. 

Είναι οι Αμερικάνοι φονιάδες που έδωσαν το πράσινο φως για την εισβολή. Αποτελεί συνέχεια της συμβιβαστικής συμφωνίας μεταξύ τους, στην προσπάθεια να περιορίσει τις Ρώσικες σφήνες. Θέλει να επαναφέρει σε έναν βαθμό τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Αμερικανονατοϊκών σχεδίων στην περιοχή. Ιδιαίτερο ρόλο παίζει η ανάγκη να χρησιμοποιηθεί το ειδικό βάρος της Τουρκίας, ώστε να δοθεί μια ισχυρή ώθηση στην εκστρατεία των ΗΠΑ ενάντια στο Ιράν. 

Αυτή η κίνηση αναμένεται να οξύνει ακόμα πιο έντονα τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και να απογειώσει τα φιλοπόλεμα σχέδια, όλων των αντιδραστικών δυνάμεων που εμπλέκονται στην περιοχή. Σε μια περίοδο μάλιστα, όπου ο Ρώσικος  παράγοντας ανασυγκροτεί την ισχύ του και οι υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αναζητούν έναν αναβαθμισμένο ρόλο στις παγκόσμιες εξελίξεις. 

Τα πρώτα θύματα της εξελισσόμενης Τούρκικης εισβολής είναι οι Κούρδοι της περιοχής ,που όλη την προηγούμενη περίοδο οδηγήθηκαν από την υποταγμένη και τυχοδιωκτική ηγεσία τους, σε χειραγώγηση από τους Αμερικάνους. Επιβεβαιώνεται σήμερα η ανάγκη χειραφέτησης του κουρδικού Κινήματος και επίσης, ότι οι λαοί δεν μπορούν να στηρίζονται σε αυτούς που γεννούν τον πόλεμο, την προσφυγιά και την μετανάστευση. 

Είναι ξεκάθαρο από τα παραπάνω, ότι οι κίνδυνοι για τους λαούς ανεβαίνουν δραματικά. Καθημερινά οι εικόνες που αντικρίζουμε είναι χιλιάδες πνιγμένοι, σφαγμένοι και ξεριζωμένοι. Είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση, το κομμάτιασμα χωρών και λαών. Προσπαθούν να μας κάνουν να συνηθίσουμε σε αυτά. Θέλουν την νεολαία κρέας για τα κανόνια τους! Εξάλλου είναι η χώρα μας που εδώ και χρόνια μετατρέπεται σε ένα απέραντο ορμητήριο των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, ανοίγοντας βάσεις σε όλη την Ελλάδα, ακολουθώντας πιστά τα ξένα αφεντικά της. 

Είναι επιτακτική ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να υψώσουμε τις φωνές με τους σε κοινό αγώνα με τους υπόλοιπους λαούς της περιοχής. Να συγκροτήσουμε αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα με στόχο την αποτροπή του πολέμου και το διώξιμο όλων των ιμπεριαλιστών και των ενεργούμενών τους από την περιοχή.

Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ