«Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο» της ΚΝΕ με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποφάσισε την Τρίτη 16/6 την χρηματοδότηση με 17.700 ευρώ του «Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου» της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί στο Στόμιο Λάρισας. Της  Λάρισας όπου υπάρχει η αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση drones και στην οποία η περιφέρεια έχει δώσει εδώ και καιρό τις ευλογίες της… Προκλητική μπορούμε να ονομάσουμε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας αλλά ακόμα πιο προκλητική την απόφαση ΚΚΕ - ΚΝΕ να ζητήσουν και να δεχθούν την χρηματοδότηση.

Στην Θεσσαλία που έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο κάμπο-βάση των φονιάδων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η Περιφέρεια προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν αποτελεί εργαλείο της εξαρτημένης από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ αστικής τάξης της περιοχής. Πόσες κοινές ασκήσεις στον Παγασητικό με τις ΗΠΑ έχει επισφραγίσει το περιφερειακό συμβούλιο; Πόσα «λουλούδια» έχουν στρώσει στον δρόμο εγκατάστασης των φονιάδων των λαών δίπλα στα σπίτια μας;

Σε Στεφανοβίκειο, στρατόπεδο Γεωργούλα στο Βόλο και Λάρισα, οι στρατιωτικές βάσεις των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών αποτελούν μαγνήτη πολέμου στην περιοχή μας, έχουν μετατρέψει τα σπίτια μας σε ένα ενεργό στρατιωτικό ορμητήριο. Ώστε να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες της για αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων απέναντι στην ανταγωνιστική Τουρκία, η ελληνική αστική τάξη έχει παραδώσει γη, αέρα και θάλασσα στις ΗΠΑ, που στοχεύουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στα Βαλκάνια και γύρω από την Ρωσία. Αυτοί οι αντιδραστικοί ανταγωνισμοί των δύο αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστών μόνο πολέμους και θάνατο μπορούν να φέρουν στους λαούς!

Η Περιφέρεια και οι διάφοροι Δήμοι της Θεσσαλίας έχουν στηθεί ανοιχτά υπέρ της παρουσίας του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή. Ως τα μακριά χέρια της εξαρτημένης αστικής «μας» τάξης τάξης και της κυβέρνησης της ΝΔ που πήρε με χαρά την σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ, έχουν στο τσεπάκι τα επιχειρήματα για την «προστασία» που προσφέρουν οι φονιάδες των λαών, για την «ασπίδα ασφαλείας» που αποτελούν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, για την «σταθεροποίηση της ειρήνης» στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Μεσόγειο, για την «οικονομική ανάπτυξη» της περιοχής από τους στρατιώτες, Όσες επιχορηγήσεις και χρηματοδοτήσεις δώσουν σε αντιιμπεριαλιστικές - αντιπολεμικές εκδηλώσεις και διήμερα δεν πρόκειται να ξεπλύνουν την αντιδραστική συμβολή τους στην εμβάθυνση της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας και την μετατροπή της περιοχής μας σε ένα απέραντο ορμητήριο που θα χρησιμοποιηθεί για να σφαγιάσει λαούς.

Όσο για την ΚΝΕ που δέχτηκε αυτή την στήριξη από την Περιφέρεια, δεν μας κάνει εντύπωση, καθώς μας έχουν συνηθίσει στις συνδιαχειριστικές τους κατευθύνσεις με το κράτος και τα όργανά του. Μιας στο τόσο θυμάται το ΚΚΕ και η ΚΝΕ να βγουν από την υποχρέωση να τοποθετηθούν για τον ιμπεριαλισμό σε μία κατεύθυνση, που επιλέγει να σταθεί πίσω από την κυβερνητική γραμμή περί αμυνόμενης Ελλάδας και επιθετικής Τουρκίας (αφού θεωρεί ότι και οι δύο χώρες είναι ιμπεριαλιστικές), ξεγράφοντας το ζήτημα της εξάρτησης και την αναγκαία προώθηση της φιλίας με τους γείτονες λαούς!

Η αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική πάλη αποτελεί ένα κομμάτι του αγώνα που η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία καλούνται να δώσουν απέναντι στο σύστημα που καταστρατηγεί δικαιώματα και κατακτήσεις για τα δικά του συμφέροντα. Είναι μία πάλη που οφείλει να δίνεται μαζί με το αγώνα ενάντια στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και την εξάρτηση οφείλει να δυναμώσει για την υπεράσπιση της αλληλεγγύης των προσφύγων και των μεταναστών και την υπεράσπιση της φιλίας των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

  • Έξω ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Βάσεις από την Θεσσαλία και την χώρα / Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ
  • Δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων κεφαλαιοκρατών
  • Αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, την εξάρτηση, τον εθνικισμό
  • Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες / Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών