ΒΟΛΟΣ | Ανταπόκριση από την κινητοποίηση στα δικαστήρια (15/6)

Πλήθος αλληλέγγυου κόσμου κυρίως νεολαίας παραβρέθηκε έξω από τα δικαστήρια Βόλου για να δηλώσει την στήριξη και την συμπαράστασή του στον νεολαίο αγωνιστή που συνελήφθηκε κατά τα επεισόδια μετά την μεγάλη πορεία ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge. Ο συναγωνιστής πέρασε από αυτόφωρο με άδικες κατηγορίες και τελικά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την δίκη την Τετάρτη 17/6. Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη έξω και γύρω από το δικαστήριο ωστόσο δεν ακολούθησαν επεισόδια. Κατατέθηκε ψήφισμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης από τον φοιτητικό σύλλογο Αρχιτεκτονικής.

Ο κόσμος δεν υποτάχθηκε κάτω από την πρωτοφανή για τα δεδομένα του Βόλου άγρια κρατική τρομοκρατία και καταστολή που υπήρξε τις δύο προηγούμενες μέρες κατά το συλλαλητήριο και τις δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας για τις προσαγωγές. Δείχνει ότι λαός και νεολαία δεν θα εξαναγκαστούν εύκολα να σκύψουν το κεφάλι στην αντιλαϊκή πολιτική και την επίθεση που έχει εξαπολύσει το σύστημα και θα συνεχίσουν να τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Καταδικάζουμε την κατασταλτική πολιτική της εταιρίας, κυβέρνησης, δήμου, περιφέρειας και καλούμε τον λαό και την νεολαία να συνεχίσουν τις μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδίκησης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους για υγεία – ζωή – ελευθερίες – δουλειά – σπουδές. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Τη νίκη θα την φέρει η μαζική αντίσταση και διεκδίκηση.

  • Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας για τους συλληφθέντες συναγωνιστές την Τετάρτη 17/6 στις 11πμ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

  • Να αθωωθούν οι συναγωνιστές.

  • Απόσυρση όλων των άδικων κατηγοριών.

  • Κάτω η κρατική καταστολή και τρομοκρατία.

  • Όχι στην καύση σκουπιδιών και την δημιουργία εργοστασίου SRF.