ΒΟΛΟΣ | Κοινή ανακοίνωση Αγωνιστικών Κινήσεων και Μαθητικής Αντίστασης για το μαθητικό συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών

Πέμπτη 21 Νοέμβρη στις 11πμ στην πλ. Ελευθερίας

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ!

Ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ! – ΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ!

Η καύση σκουπιδιών προωθείται με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής τσιμέντου της ΑΓΕΤ-Lafarge. Για να αυξήσει την κερδοφορίας της, θυσιάζουν τις ζωές των εργαζόμενων εκεί, των κατοίκων του Βόλου και του φυσικού περιβάλλοντος. 

Διότι καύση σκουπιδιών σημαίνει διοξίνες-σημαίνει καρκίνος και θάνατος.

Συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα πολλοί:

  • Η ΕΕ που προωθεί σχέδια για να καίγονται 1 στα 6 σκουπίδια της Ευρώπης στη χώρα μας

  • Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που νομιμοποίησαν την καύση σκουπιδιών και  που στηρίζουν τους σχεδιασμούς της ΑΓΕΤ-Lafarge μέσα από το νομικό τους οπλοστάσιο.

  • Η περιφέρεια Θεσσαλίας που έδωσε άδεια στην ΑΓΕΤ για την καύση σκουπιδιών και ο δήμος Βόλου που αποφάσισε την δημιουργία εργοστασίου μετατροπής σκουπιδιών σε καύσιμη ύλη για τις τσιμεντοβιομηχανίες 

Η επιλογή της ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια και πετ-κοκ για την παραγωγή της δεν γίνεται από άγνοια άλλων πιο οικολογικών καυσίμων, αλλά είναι συνειδητή επιλογή της στο κυνήγι ακόμα μεγαλύτερων κερδών, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην υγεία του λαού.

Μέσα σε αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν άλλο δρόμο να διεκδικούν τα δίκια τους παρά μόνο αυτόν της Αντίστασης και της Διεκδίκησης.

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική είναι η ίδια που…

  • Στις 4/11 έστειλε τα ΜΑΤ απέναντι σε διαδηλωτές μαθητές στην Αθήνα και στις 11/11 τα έστειλε απέναντι στους αγωνιστές φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ, καταπατώντας το λαϊκό Άσυλο, με πολλούς από αυτούς να τραυματίζονται σοβαρά. Στο Βόλο απειλούν με κομμένες εκδρομές, περιπάτους, ακόμα και να χάσουν τη χρονιά τους (!) αγωνιστές μαθητές που έκαναν καταλήψεις ενάντια στην καύση και που διαδήλωσαν ενάντια στα μέτρα της Κεραμέως. Με τα ΜΑΤ, τα χημικά, τους εκβιασμούς και τις τιμωρίες θέλουν να τρομοκρατήσουν μαθητές και φοιτητές έτσι ώστε να μην αντισταθούν, να μην αγωνιστούν για τα δίκια τους.

  • Χτυπάει το δικαίωμα στο απολυτήριο και τις σπουδές. Εφαρμόζουν ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς, προκειμένου να πετάξουν έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών οικογενειών. Στόχος τους η δημιουργία μιας εκπαίδευσης για «λίγους κι εκλεκτούς».

  • Μέσα από την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων, έχει οδηγήσει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας στην ανεργία, τη φτώχεια και την ανασφάλεια.

  • Έφερε τις αμερικάνικες βάσεις στο Στεφανοβίκειο, τους δολοφόνους των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, δίπλα στα σπίτια μας. Αυτούς δηλαδή που οι ανταγωνισμοί τους με τους αντιπάλους τους για την κυριαρχία στον κόσμο, κομματιάζουν χώρες και αιματοκυλούν λαούς. Αυτούς που δημιουργούν τα καραβάνια των προσφύγων και των ξεριζωμένων. 

  • Γέννησε και έθρεψε το αυγό του φιδιού. Τον φασισμό. Εκείνες τις μαύρες απόψεις που σπέρνουν τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και το μίσος απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες. Που επιτίθενται σε προσφυγόπουλα με μαχαίρια έχοντας καλυμμένα πρόσωπα όπως τα φασιστοειδή  στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. 

Απέναντι λοιπόν σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική μπορούμε να απαντήσουμε μόνο μέσα από τους αγώνες μας. Να διεκδικήσουμε να σταματήσει η καύση σκουπιδιών! Δεν υπάρχει άλλη λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιουργούν!

Ο καθαρός αέρας είναι δικαίωμα και τα δικαιώματά μας τα υπερασπιζόμαστε και τα κατακτάμε μόνο μέσα από τους μαζικούς αγώνες μας. Στο πλευρό του λαού και των εργαζόμενων.

Να οργανώσουμε τους αγώνες μας

Να αντισταθούμε μαζικά

Να διεκδικήσουμε καθαρό αέρα -σπουδές -ελευθερίες -ζωή με δικαιώματα

ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ!