ΒΟΛΟΣ | Ψήφισμα αλληλεγγύης έπειτα από τα γεγονότα στις 13 και 14/6

Ψήφισμα για τον ΦΣ Αρχιτεκτονικής

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την ωμή κρατική τρομοκρατία και καταστολή που δέχτηκαν το συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ στις 13/6 και η ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης προς τους συλληφθέντες στα δικαστήρια του Βόλου στις 14/6. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στου συναγωνιστές μας και το λαό της πόλης που τρομοκρατήθηκαν, τραυματίστηκαν, δέχτηκαν χημικά και προσάχθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

Ξεκάθαρα φαίνεται ότι ο Δήμος, η Περιφέρεια και η κυβέρνηση επιθυμούν να καταπνίξουν κάθε κινητοποίηση υπερασπίζεται θεμελιώδη δικαιώματα λαού και νεολαίας σε καθαρό αέρα - υγεία - δουλειά - ελευθερίες. Κάνοντας την χάρη σε κεφάλαιο και αστική τάξη, το σύστημα αμολάει ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ για να υποτάξουν οποιαδήποτε φωνή υψώνεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που έχουν επιβάλλει. Μας αποδεικνύουν άλλη μία φορά ότι μπροστά στα κέρδη και την κυριαρχία τους δεν υπολογίζουν ούτε τα μικρά παιδιά που συμμετείχαν στην πορεία με τους γονείς τους, ούτε τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Από τις πλατείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι την διαδήλωση για το δικαίωμα στον καθαρό αέρα, οι δυνάμεις καταστολής έχουν στόχο να καταστείλουν όσους αντιστέκονται.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας στον συναγωνιστή μας που κρατείται άδικα και θα περάσει από αυτόφωρο. Καλούμε τον σύλλογο να μαζικοποιήσει και να συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο την ώρα στης δίκης της Δευτέρα 14/6 στις 11 πμ.

· ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΨΕΥΔΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ!

· ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΘΩΩΘΕΙ Ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ!

· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

· Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

· ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ SRF!