ΓΙΑΝΝΕΝΑ | Καταγγελία για τις τραμπούκικες πρακτικές της ΠΚΣ στο Ιστορικό Αρχαιολογικο και στις εκλογές των εστιακών φοιτητών της Δουρούτης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε τις τραμπούκικες και φασίζουσες πρακτικές της ΠΚΣ στο Ιστορικό Αρχαιολογικό και στις εκλογές των εστιακών φοιτητών της Δουρούτης.

Οι συγκεκριμένες πρακτικές απορρέουν από την ιδιοκτησιακή λογική της ΠΚΣ για το φοιτητικό κίνημα και τους Συλλόγους. Λογικές δηλαδή φίμωσης και οργανωτικού τύπου αντιπαράθεσης και όχι πολιτικής αντιπαράθεσης με τις υπόλοιπες απόψεις. Τέτοιες λογικές είναι εχθρικές απέναντι στις δημοκρατικές διαδικασίες που πρέπει να έχουν οι φοιτητικοί σύλλογοι. Η συγκεκριμένη πολιτική πρακτική και γραμμή της ΠΚΣ, όχι μόνο δεν βοηθάει στη συγκρότηση και πολιτικοποίηση του φοιτητικού κινήματος, μιας και η ΠΚΣ δεν στοχεύει στην δημιουργία μαζικών αγώνων, αλλά αντίθετα εχθρεύεται το μαζικό κίνημα και τις δημοκρατικές του διαδικασίες. Για αυτό προβαίνει και σε τέτοιες πρακτικές.

Αυτά τα γεγονότα αποτελούν βούτυρο στο ψωμί του συστήματος. Σε μια περίοδο μάλιστα, που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει ένα νέο νομοσχέδιο , το οποίο έρχεται να χτυπήσει συνολικά τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας . Σε μία περίοδο, όπου σύσσωμο το σύστημα προσπαθεί με κάθε τρόπο να κατασυκοφαντήσει τις διαδικασίες μας και να καταστρατηγήσει κάθε δημοκρατική ελευθερία στα πανεπιστήμια. Ιδιαίτερα τώρα που οργανώνεται ένα ολόκληρο μπλοκ αντίδρασης και μαυρίλας (ΜΜΕ , καθηγητικό κατεστημένο, ΔΑΠ) που στοχεύει στην εμπέδωση του δόγματος νόμος και τάξη, στην διάλυση των παρατάξεων και του συνδικαλισμού.

Για αυτό κατήργησαν το λαϊκό άσυλο αγώνων, για αυτό θέλουν να επιβάλουν την κρατική παρέμβαση στους φοιτητικούς συλλόγους και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Σε αυτό έγκειται η ένταση της πολιτικής της φασιστικοποίησης και η όξυνση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι στην νεολαία. Θέλουν να κάμψουν κάθε αντίδραση και αντίσταση από μεριάς των φοιτητών μπροστά σε αυτά που μας ετοιμάζουν.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούν τους φοιτητές να παλέψουν ενάντια στον νέο νόμο πλαίσιο και συνολικά στον νέο γύρο επίθεσης που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν ενάντια στα δικαιώματα και στις ελευθερίες μας. Αυτό περνάει μέσα από την αναμέτρηση με την πολιτική της Κυβέρνησης και του συστήματος, μέσα από ένα μαζικό φοιτητικό κίνημα ανεξάρτητό από το κράτος, σε αντικαπιταλιστική – αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση. Κίνημα που θα παλεύει για ΣΠΟΥΔΕΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λάου. Μέσα από αυτόν τον δρόμο θα φανούν οι εχθροί και οι φίλοι και θα απομονωθούν οι τραμπούκικες και όποιες άλλες πρακτικές εναντιώνονται στο κίνημα.