ΓΙΑΝΝΕΝΑ | Καταγγελία για το φασιστικό και ρατσιστικό παραλήρημα της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ στο Δ.Σ του Π.Τ.Δ.Ε

Κατά την διάρκεια  του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου του ΠΤΔΕ, η εκπρόσωπος της ΔΑΠ προχώρησε σε ρατσιστικούς και φασιστικούς χαρακτηρισμούς ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Το συγκεκριμένο συμβάν δεν  αποτελεί  μεμονωμένο περιστατικό, γνωστές είναι οι απόψεις τους. Απορρέουν από  την πολιτική άποψη της Νέας Δημοκρατίας και της παράταξής  της  μέσα στα πανεπιστήμια.  Άλλωστε η Νέα Δημοκρατία κινούμενη στον δρόμο που έστρωσε ο Σύριζα, εφαρμόζει την πιο βάρβαρη και ωμή πολιτική ενάντια στους κολασμένους  της γης. Σε αυτούς που ήρθαν αντιμέτωποι με τον πόλεμο, την φτώχεια , την εξαθλίωση και τον ξεριζωμό. Όσοι κατάφεραν από αυτούς  να  γλιτώσουν από τις βόμβες και τον πνιγμό αντιμετωπίζονται σαν ανεπιθύμητο βάρος , στοιβάζονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε απάνθρωπες και άθλιες συνθήκες. Την ίδια στιγμή που σύσσωμο το πολιτικό σύστημα δηλώνει πίστη στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αυτούς που διαλύουν και καταληστεύουν χώρες για τα συμφέροντα τους. Σε μια περίοδο μάλιστα που η χώρα μας μετατρέπεται σε ένα απέραντο ορμητήριο των Αμερικανονατοϊκών φονιάδων.

Καιρό τώρα διαμορφώνεται ένα κλίμα μαυρίλας και αντίδρασης. Επίσημα χείλη της κυβέρνησης και του συστήματος τοποθετούνται ανοιχτά με ακροδεξιές και ρατσιστικές εκφράσεις. Μιλούν για ξερονήσια και ανθρώπινα σκουπίδια σε ένα κρεσέντο αντικομουνισμού και φασισμού. Οξύνουν την κρατική καταστολή, εντείνουν την πολιτική της φασιστικοποίησης. Θέλουν να επιβάλουν το δόγμα νόμος και τάξη. Για αυτό κατήργησαν το άσυλο για αυτό τρομοκρατούν την νεολαία. Προσπαθούν να περάσουν  μήνυμα σε όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται,  ότι όποιο κεφάλι σηκώνεται θα κόβεται. Όλα αυτά γιατί μας περιμένουν χειρότερες μέρες. Προετοιμάζουν μια επίθεση που έρχεται να σαρώσει κάθε δικαίωμα και κατάκτηση μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια.

Αυτή η πολιτική δίνει τον αέρα σε θρασύδειλα φασιστοειδή σαν και αυτά της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ να λένε ανοιχτά τις πεποιθήσεις του. Να υπερασπίζονται το όργιο βίας των δυνάμεων καταστολής, να βάζουν πλάτη στο πέταγμα μας εκτός πανεπιστημίων. Πάντα στεκόταν ενάντια στα δικαιώματα και τους αγώνες των φοιτητών. Αποτελούν την πιο μαύρη δύναμη μέσα στα πανεπιστήμια.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούν τους φοιτητές να παλέψουν ενάντια στον νέο γύρο επίθεσης που ετοιμάζεται. Να υπερασπιστούν το λαϊκό άσυλο αγώνων και τις ελευθερίες Να παλέψουμε ενάντια σε αυτούς που μας στερούν το δικαίωμα στις σπουδές και στην ζωή. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους  πρόσφυγες και  στους μετανάστες, ,με τους οποίους δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Να εναντιωθούμε στον φασισμό τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Μέσα από αυτόν τον δρόμο θα τους κοπεί ο αέρας και θα απομονωθούν οι φασιστικές απόψεις από τα πανεπιστήμια.