Γιατί να ψηφίσω Αγωνιστικές Κινήσεις στις 10 Απρίλη;

Βρισκόμαστε μπροστά στις φοιτητικές εκλογές: μία διαδικασία των φοιτητικών Συλλόγων, στην οποία καλείσαι να στηρίξεις μία πολιτική κατεύθυνση και άποψη μέσα σε αυτούς. Μπροστά στην ένταση της φτώχειας, την αύξηση των πολεμικών κινδύνων και την ηττοπάθεια που προσπαθεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης να εμπεδώσει, οι Αγωνιστικές Κινήσεις καταθέτουμε, παλεύουμε καθημερινά και σε καλούμε να στηρίξεις μία πολιτική κατεύθυνση για την ανασυγκρότηση των φοιτητικών Συλλόγων και της πάλης της νεολαίας στο πλευρό του λαού – γιατί μέσα από τους αγώνες μας μπορούμε να αντιπαλέψουμε το μαύρο μέλλον που μας στρώνουν.

Παλεύουμε ενάντια στην φτώχεια και την εκμετάλλευση των πολλών από τους λίγους, ενάντια στον καπιταλισμό!Η επίθεση που εξαπολύεται στους μισθούς, τις συντάξεις, το σταθερό ωράριο, τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, προκύπτει από την φύση του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, από την ακόρεστη δίψα του για κέρδη, που δεν λογαριάζει ανθρώπινες ζωές και ανάγκες. Γι’ αυτό οι Αγωνιστικές Κινήσεις θέτουμε ότι τα δικαιώματά μας είναι ζήτημα πάλης και αναμέτρησης με τις δυνάμεις του συστήματος, κόντρα σε αυταπάτες ότι μια άλλη κυβέρνηση ή διαχείριση του σάπιου αυτού συστήματος μπορεί να δώσει λύσεις. Προβάλλουμε την αναγκαιότητα συγκρότησης Αντιστάσεων και Διεκδικήσεων της νεολαίας μαζί με τον λαό, κόντρα στην συντονισμένη αυτή επίθεση. Κόντρα στους ταξικούς φραγμούς, για Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση για όλους! Αναδεικνύουμε ότι οι Αγώνες είναι ο τρόπος των λαών για να νικούν, όπως ο γαλλικός λαός κατόρθωσε να ανατρέψει τα μέτρα Μακρόν, η αλβανική νεολαία πέτυχε να μην αυξηθούν τα δίδακτρα των Πανεπιστημίων και οι Ούγγροι εργάτες να αυξηθούν οι μισθοί τους.

Παλεύουμε κόντρα στην εξάρτηση της χώρας από ΗΠΑ-ΕΕ, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, ενάντια στον ιμπεριαλισμό!Αναγνωρίζουμε τη διπλή εξάρτησή της χώρας από ΗΠΑ και ΕΕ, θέτουμε την ανάγκη να παλέψουμε όχι μόνο ενάντια στην ντόπια αστική τάξη, αλλά και ενάντια στους ιμπεριαλιστές. Οργιζόμαστε από τις πολεμικές επεμβάσεις και το αιματοκύλισμα λαών λόγω ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και ανταγωνισμών και στεκόμαστε αλληλέγγυοι προς αυτούς. Γιατί πρέπει να εναντιωθούμε στις πολύ επικίνδυνες εξελίξεις και αντιλαμβανόμαστε ότι η εμπλοκή και οι διευκολύνσεις που παρέχει η χώρα μας στους φονιάδες οδηγεί και μας να γίνουμε «κρέας για τα κανόνια τους». Γι’ αυτό και οι Αγωνιστικές Κινήσεις θέσαμε την ανάγκη να ενεργοποιηθεί η νεολαία στις σχολές ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό που «τιμήθηκε» στην ΔΕΘ 2018 από την ντόπια εξαρτημένη αστική τάξη, πήραμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες για να καταδειχθεί ο πραγματικός χαρακτήρας των φονιάδων των λαών. Παλεύουμε για να οικοδομηθεί ΜέτωποΠάλης των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!

Μόνη διέξοδος είναι η συγκρότηση των αγώνων σε αντιπαράθεση με το σύστημα, κόντρα στην συνδιαχείριση!Γιατί αυτό το σύστημα δεν μεταρρυθμίζεται, αλλά μόνο ανατρέπεται. Δεν τρέφουμε αυταπάτες για τις επιδιώξεις του συστήματος για την κατάργηση των δικαιωμάτων μας. Δεν συμμετέχουμε στις εκλογές για τις θέσεις στα όργανα συνδιοίκησης, μασώντας το τυράκι του συστήματος για πιο «δημοκρατικές» διαδικασίες. Ξέρουμε πως απέναντί μας το τμήμα των καθηγητών και η σύγκλητος έχουν συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο να περάσουν τα μέτρα επίθεσης του συστήματος.Παλεύουμε για το ζωντάνεμα των συνελεύσεων ως μόνο όπλο διεκδίκησης των φοιτητών, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πως όποιο περιθώριο συζήτησης στα όργανα διοίκησης δίνεται, έχει ως στόχο τη φίμωση και την απονεύρωση των φοιτητικών συλλόγων.

Το εθνικιστικό και φασιστικό δηλητήριο υπηρετεί το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα!Η τρομοκρατία και η φασιστικοποίηση σπάνε στους δρόμους!Ο εθνικισμός και ο φασισμός προσπαθούν για λογαριασμό του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού να αποπροσανατολίσουν από τους πραγματικούς τους εχθρούς την νεολαία και τον λαό. Να στρέψουν τους εκμεταλλευόμενους τον έναν ενάντια στον άλλο, ώστε οι δυνάμεις του συστήματος να σπέρνουν φτώχεια και πολέμους παντού ανεμπόδιστοι. Δική μας διέξοδος είναι να παλέψουμε από κοινού με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για ψωμί, δουλειά και ανθρώπινες συνθήκες ζωής. Από κοινού με τους άλλους λαούς κόντρα στην ιμπεριαλιστική παρέμβαση, τις ντόπιες εξαρτημένες αστικές τάξεις και τους πολέμους! Παλεύουμε ενάντια στη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κρατική καταστολή, τη συστηματική τρομοκρατία του συστήματος στις διώξεις αγωνιστών (με χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνες των φοιτητών της Ξάνθης αλλά και των Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων), ενάντια στην κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Γιατί αναγνωρίζουμε πως στόχος τους είναι να μας τρομοκρατήσουν ώστε να μην αγωνιζόμαστε.

Η ψήφος στις Αγωνιστικές Κινήσεις δεν είναι μια χαμένη ψήφος. Αντίθετα, είναι η ενίσχυση της κατεύθυνσης της μαζικής οργανωμένης πάλης, της υπεράσπισης των φοιτητικών συλλόγων και των Γενικών Συνελεύσεων. Είναι η στήριξη της κατεύθυνσης της Αντίστασης, της Διεκδίκησης, του Αγώνα! Σε καλούμε σε υποστήριξη αυτής της κατεύθυνσης στις φοιτητικές εκλογές, αλλά και στις εστίες πάλης πριν και μετά από αυτές για τα δικαιώματά μας! Για τη σύγκρουση με τον ρεαλισμό του συστήματος και την προβολή του ρεαλισμού των αγώνων!