Δίκη Χρυσής Αυγής: Όλοι στις συγκεντρώσεις - Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!

Συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και 5μιση χρόνια από την έναρξη της δίκης της εν λόγω οργάνωσης.

Αναγκαίο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής του καπιταλιστικού - ιμπεριαλιστικού συστήματος, είναι η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, η ένταση της καταστολής και της τρομοκράτησης οποιασδήποτε φωνής αντίστασης. Σκοπός αυτής της πολιτικής, να περνάει απρόσκοπτα η επίθεση του συστήματος στα δικαιώματά μας, σε σπουδές, δουλειά, ελευθερίες.Το σύστημα φοβάται τον λαό, για αυτό και θέλει ο λαός να φοβάται το σύστημα. Οι φασιστικές αντιλήψεις θέλουν να διαιρούν τον λαό και την εργατική τάξη , να κατηγορούν τους πρόσφυγες και τους αδύναμους για τις επιπτώσεις της πολιτικής του συστήματος, για να αποπροσανατολίσουν από το ποιος πραγματικά παίρνει αποφάσεις σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής μας .

Ένα σύστημα όπου οι παρακρατικοί με τσεκούρια του χθες, σήμερα είναι στην κυβέρνηση (Βορίδης Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης). Νέα φασιστικά μορφώματα μπαίνουν στη Βουλή (νάρκες στα σύνορα λέει ο Βελόπουλος) και τα παλιά, έρποντας, (φασιστική διαδήλωση Κασιδιάρη στη ΔΕΘ) παραμονεύουν για όταν το κεφάλαιο τα ξαναχρειαστεί. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, το νέο χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο περιχαράκωσης και απαγόρευσης των διαδηλώσεων, το γεγονός ότι απεργίες τίθενται παράνομες (με νόμο της κυβέρνησης Σύριζα) και το κράτος παρεμβαίνει στον συνδικαλισμό και φακελώνει αγωνιστές, τα αντεργατικά νομοσχέδια, η κατάργηση και καταπάτηση του Ασύλου στα Πανεπιστήμια. Τα κέντρα κράτησης – φυλακές των προσφύγων που γεννάνε τη φρίκη της Μόριας, οι εκκενώσεις καταλήψεων και συνολικότερα μορφών οργάνωσης του λαού και η καταστολή των λαϊκών αγώνων με ΜΑΤ, κλομπ και χημικά συνθέτουν το αντιδραστικό πλαίσιο της πολιτικής του συστήματος.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι η απόδειξη ότι όπου δε φτάνει το επίσημο κράτος, επιστρατεύεται το φασιστικό φίδι για να τρομοκρατήσει και να βυθίσει στο σκοτάδι τη νεολαία με μια... “απλή δολοφονία” όπως τη χαρακτήρισε ο φασίστας Ρουπακιάς στην απολογία του. Στις 7/10 η δίκη αυτή ολοκληρώνεται χωρίς να μπορεί να προβλεφθεί το αποτέλεσμά της. Ήδη η πρόταση της εισαγγελέως Οικονόμου πριν λίγους μήνες για αθώωση όλων των κατηγορούμενων -πλην Ρουπακιά-, φανερώνει τις διαθέσεις του συστήματος να ρίξει στα μαλακά για άλλη μια φόρα τη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής όπως στα μαλακά έριξε και άλλους δολοφόνους (απελευθέρωση Κορκωνέα).

Ο φασισμός δεν "τιμωρείται" από την αστική δικαιοσύνη, ακριβώς επειδή αποτελεί εργαλείο στα χέρια του συστήματος, που τον γεννά και τον θρέφει. Ο φασισμός μπορεί να νικηθεί με την οργάνωση και αντίσταση των λαϊκών μαζών. Τσακίζεται στο δρόμο από το λαϊκό κίνημα που αντιδράει στο χτύπημα των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών του δικαιωμάτων, που φωνάζει ενάντια στο πόλεμο και το θάνατο, που υπερασπίζεται πρόσφυγες και μετανάστες κόντρα σε εθνικιστικές και φασιστικές ρητορείες .

  • Να καταδικαστούν οι φασίστες δολοφόνοι - Εγκληματική οργάνωση το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ

  • Πάλη ενάντια στην πολιτική του συστήματος που γεννά και θρέφει το φασισμό.

  • Ενάντια στη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, το χτύπημα εργασιακών – κοινωνικών – δημοκρατικών δικαιωμάτων.

  • Κάτω τα χέρια από τις μαθητικές καταλήψεις και τους λαϊκούς αγώνες!

  • Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων!

  • Ενάντια σε εθνικισμό – πόλεμο – ιμπεριαλισμό.

  • Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες – να τους δοθούν δικαιώματα, δουλειά, ελευθερίες