ΕΒΕ: 40.000 υποψήφιοι εκτός σχολών – να μην περάσει το αγριότερο εξεταστικό και ταξικό σφαγείο για τη νεολαία!

Ούτε οι συντηρητικές εκτιμήσεις δεν μπορούσαν να μαντέψουν πόσες χιλιάδες παιδιά θα πεταχτούν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την εφαρμογή της ΕΒΕ! 40.000 παιδιά που δώσαν πανελλαδικές εν μέσω πανδημίας, αποκλεισμών, υπό το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης και την αστυνομοκρατία να συμπληρώνει τον εγκλεισμό, βρίσκονται εκτός σχολών, χωρίς δικαίωμα να σπουδάσουν.

Αυτά τα παιδιά, είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής του πιο μαζικού ταξικού κόφτη των τελευταίων δεκαετιών στην εκπαίδευση! Η ΕΒΕ, νομοθετήθηκε και εφαρμόστηκε με συνοπτικές διαδικασίες, σαν κομμάτι του ν.4777(Κεραμέως-Χρυσοχοίδη), για να επισπέυσει άμεσα το μαζικό πέταγμα -ειδικά των πιο φτωχών και λαικών στρωμάτων- έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία. Δείχνει πόσο άμεσα και αποφασιστικά η κυβέρνηση θέλει να υπηρετήσει την πολιτική του συστήματος για τη διαμόρφωση μιας ολόπλευρα ταξικής εκπαίδευσης σε όλες τις της βαθμίδες!

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι 16 τμήματα δεν είχαν καθόλου εισακτέους από το πως διαμορφώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Αρχιτεκτονική Ξάνθης! Παράλληλα δεκάδες είναι εκείνα που είχαν μονοψήφιο(!) αριθμό εισακτέων, ενώ η γενική εικόνα δείχνει κατακόρυφη μείωση των εισακτέων σε εκατοντάδες σχολές, με το εκρηκτικό μείγμα ΕΒΕ και αποκλεισμών στη συμπλήρωση μηχανογραφικού σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές!

Μέσα σε αυτές τις εξελίξει προβάλει ξεκάθαρα η προσπάθεια βίαιης προσαρμογής της ροής εισακτέων-αποφοίτων από και προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση, στους βάρβαρους δείκτες της ανεργίας, στις μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας που έχουν διαμορφωθεί, στον εργασιακό μεσαίωνα που διαμορφώνεται και στον οποίο θέλουν άμεσα να αντιστοιχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Όλη η παραπάνω κατάσταση θα εργαλειοποιηθεί για να προωθηθούν περεταίρω ταξικές στοχεύσεις του συστήματος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως οι διακηρυγμένοι στόχοι του υπουργείου για κλεισίματα και συγχωνεύσεις σχολών, που θα σημάνει πέταγμα ακόμα περισσότερων φοιτητών εκτός σχολών και επίθεση στα ήδη πετσοκομμένα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχίων!

Την ίδια στιγμή η Κεραμέως δηλώνει κυνικά ότι η κυβέρνηση μέσω της ΕΒΕ συμβάλει να «απεγκλωβιστούν τα παιδιά από τα πανεπιστήμια»(!!!) υπογραμμίζοντας, με προκλητικό τρόπο, που θέλουν να το πάνε. Στον απόηχο βέβαια των δηλώσεων του πρωθυπουργού ότι «δεν είμαστε όλοι ίσοι και ούτε θα γίνουμε, ώστε να σπουδάζουμε στο πανεπιστήμιο». Δε ντρέπονται να εκφράζουν ανοιχτά ότι τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών δεν πρέπει να έχουν στον ήλιο μοίρα!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ

Έχουν διαμορφώσει όλο το νομοθετικό πλαίσιο για να πετιούνται από νωρίς τα φτωχά παιδιά ακόμα και εκτός λυκείου, ώστε να στέλνονται στις σχολές μαθητείας, με απλήρωτες και ανασφάλιστες πραχτικές! Έχουν φτιάξει ήδη το ταξικό πανεπιστήμιο που δε τους χωράει όλους, αλλά τους λίγους κι εκλεκτούς. Διαμόρφωσαν την ταξική γκιλοτίνα που λέγεται ΕΒΕ! Με χίλιους δυο τρόπους εξωθούν στην παραίτηση χιλιάδες φοιτητές που αναγκάζονται να βγαίνουν στο μεροκάματο παράλληλα με τις σπουδές! Και για όποιον διαφωνεί, πανεπιστημιακή αστυνομία, ξύλο στα πάρκα και στις πλατείες και πειθαρχικά, διαγραφές και πειθάρχηση!

ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ! Δεν πρέπει να τους περάσει! Μαθητές και φετινοί υποψήφιοι, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, όλοι πρέπει να βγούμε άμεσα στους δρόμους του αγώνα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής! Ο καθένας από το δικό του μετερίζι και όλοι για τα δικαιώματά μας. Να ξηλώσουμε συθέμελα όλους τους νόμους που πέρασαν φέτος στην εκπαίδευση και να διεκδικήσουμε το σχολείο, οι σπουδές, η δουλειά να πάψουν να γίνονται ατομική υπόθεση, αλλά δικαίωμα για όλους!

Να ανατραπεί η ΕΒΕ – όλοι οι υποψήφιοι να βρουν θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Κατάργηση του ν. Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη(4777)

Να παλέψουμε για μαζικό σχολείο για όλα τα παιδιά – για Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση για όλους - τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς ταξικούς φραγμούς!

Να μην κλείσει καμιά σχολή! Όχι σε συγχωνεύσεις και λουκέτα!

Δουλειά με δικαιώματα, μόνιμα και σταθερή – Πτυχία με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα