Ενάντια στην αποχή από τις φοιτητικές εκλογές - Να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να οργανωνόμαστε, να αγωνιζόμαστε και να κερδίζουμε!

Εδώ και χρόνια, με κάθε μέσο, ΜΜΕ-καθηγητές-φασιστικές απόψεις, το σύστημα παλεύει να συκοφαντήσει τις εκλογές των συλλόγων. «Έξω τα κόμματα», «οι κακές παρατάξεις», «ο φοιτητικός συνδικαλισμός που φταίει για όλα». Προσπαθεί το σύστημα να αντιστρέψει τη πραγματικότητα. Ότι δηλαδή αυτός που «φταίει για όλα» είναι η πολιτική δεκαετιών που τσακίζει το δικαίωμα στις σπουδές για την πλειοψηφία των λαϊκών-εργατικών στρωμάτων. Ρίχνει λάσπη, λοιπόν, για να κρύψει τις ευθύνες του.  Για να μπορέσει βέβαια να συκοφαντήσει ευρύτερα τους φοιτητικούς συλλόγους και το φοιτητικό κίνημα. Επειδή ξέρει ότι όλες μας οι κατακτήσεις πέρασαν από την πάλη των συλλόγων.

Φαίνεται ότι κανένα πρόβλημα επίσης δεν έχουν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ με όλη αυτή τη προσπάθεια να «φύγει η πολιτική από τα πανεπιστήμια». Σίγουρα, χαίρονται εδώ και καιρό, με τη μείωση των φοιτητών στη συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές. Ακριβώς επειδή, χέρι-χέρι τόσα χρόνια με κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν τις πλάτες στην αντιλαϊκή πολιτική. Ακριβώς επειδή αποτελούν τη ζωντανή δυσφήμηση και συκοφάντηση του φοιτητικού συνδικαλισμού. Γι’ αυτό και τόσα χρόνια λασπολογούν απέναντι στις γενικές συνελεύσεις, το φοιτητικό κίνημα. Έχουν προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στο σύστημα, ακριβώς κάνοντας μεγάλο κομμάτι των φοιτητών να σιχαθούν την έννοια της πολιτικής γενικά.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ - Σύλλογοι δεν είναι :

-          “δεκαπενταμελή” που οργανώνουν εκδρομές σε Μύκονο-Bansko-Aράχωβα

-          Προωθήσεις και PR μαγαζιών της νύχτας, μπουζουκιών και κλαμπ

-          Πελατειακές σχέσεις ανταλλαγής σημειώσεων με ψήφους

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ :

-          Για να μην πετάγονται από τις σχολές τα παιδιά από τα πιο φτωχά και λαϊκά στρώματα

-          Για να μην εντατικοποιούνται οι σπουδές μας – να μην εξωθούμαστε στη παραίτηση από ρυθμούς σπουδών

-          Για να μην χτυπιούνται τα επαγγελματικά δικαιώματα

-          Για τη μάχη απέναντι στην καθηγητική αυθαιρεσία και την πειθάρχηση

-          Για να μην μπαίνει λουκέτο και συγχωνεύονται εκατοντάδες τμήματα με το νόμο-Γαβρόγλου

-          Για να έχουμε ελεύθερη έκφραση στις σχολές μας, συνδικαλιστική-πολιτική-πολιτιστική

Ο ΜΟΝΟΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ! ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΗΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.

Πάτημα στο σύστημα δίνει η λογική της αποχής από μια διαδικασία που χτίστηκε από εμάς, για εμάς. Για να οργανωνόμαστε και να αποφασίζουμε την πάλη μας. Έξω από τη λογική της ανάθεσης και εκπροσώπησης στις συγκλήτους, πρυτανείες και υπουργείο από διάφορους «καλοθελητές». Η οργάνωσή μας, είναι η μόνη που θα μας δώσει δυνατότητα να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε δικαιώματα σε ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ. Να πολιτικοποιηθούμε και να παλέψουμε απέναντι στις απόψεις που μας θέλουν απολιτικ και «γενιά του Instagram».

Να πάρουμε στα χέρια μας την υπεράσπιση των συλλόγων μας, των γενικών τους συνελεύσεων, της πάλης που καλούμαστε να δώσουμε απέναντι σε κεφάλαιο-ιμπεριαλιστές-κυβέρνηση. Και αυτή η πάλη περνάει μέσα όχι από την αποχή, αλλά από την ενίσχυση των συλλόγων μας και τη συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές. Να μην αφήσουμε τα όργανα του φοιτητικού κινήματος δωράκι στο σύστημα και τις παρατάξεις του.

ΣΤΙΣ 10 ΑΠΡΙΛΗ ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ