Ηράκλειο | Καταγγελία Αγωνιστικών Κινήσεων για την παρουσία αστυνομικών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Την προηγούμενη εβδομάδα κλιμάκιο της Ασφάλειας Ηρακλείου συναντήθηκε με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης ώστε να λάβει τα σχέδια των κτηριακών εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου. Εντούτοις η συνάντηση δεν «ολοκληρώθηκε» καθώς ο έλεγχος δεν ορίστηκε μέσα από γραπτή αίτηση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι ξεκομμένη από το συνολικότερο κλίμα της περιόδου. Αντιθέτως αποτελεί ευθύ χτύπημα στο Άσυλο , εμπεδώνει στις συνειδήσεις των φοιτητών πως οι μπάτσοι θα αλωνίζουν όποτε κριθεί «αναγκαίο» με φιλειρηνικό προσωπείο ή χωρίς, για να επιβάλλουν τον νόμο και την τάξη.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος είναι ο νόμος και οι τάξη για τις κυβερνήσεις και το σύστημα. Είναι η φίμωση της πολιτικής και πολιτιστικής έκφρασης μέσα στις σχολές, και το χτύπημα στις ζωντανές διαδικασίες των φοιτητών! Η οργάνωση και η αντίσταση ενάντια στα αντιδραστικά νομοσχέδια που χτυπούν το δικαίωμα των φοιτητών σε σπουδές – δουλειά –ελευθερίες! Γιατί πολύ απλά το σύστημα φοβάται αυτή την οργάνωση! Φοβάται όταν λαός και νεολαία παλεύουν να απαντήσουν στην λυσσαλέα επίθεση που δέχονται, φοβάται την οργανωμένη πάλη! Γι’ αυτό απαντάει με περισσότερη καταστολή και τρομοκρατία. Είδαμε το ξύλο και το δακρυγόνο που έφαγαν οι φοιτητές που διαδήλωναν στην ΑΣΟΕΕ ενάντια στο λοκ-αουτ που επέβαλλαν πρυτανεία και κυβέρνηση. Ένα λοκ άουτ που στόχευε στο να εμποδίσει τις διαδικασίες των φοιτητών εν όψει του 3ημερου εορτασμού του Πολυτεχνείου! Είδαμε τον ξυλοδαρμό πολιτών στα Εξάρχεια έπειτα από έφοδο της αστυνομίας. Αυτή είναι η κανονικότητα που μας πλασάρει το σύστημα, με την εκάστοτε κυβέρνηση να αποτελεί «άξιο» εκπρόσωπο αυτού!

Η απάντηση στην επίθεση που εξαπολύει το σύστημα θα δοθεί μόνο μέσα από την οργάνωση των φοιτητών! Μέσα από την μαζικοποίηση των συλλογικών τους διαδικασιών, οικοδομώντας ένα φοιτητικό κίνημα που θα θέτει όρους αντίστασης απέναντι σε αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό μηχανισμό, που θέτει στο στόχαστρο τον φοιτητή , τον εργαζόμενο, τον μετανάστη, και διεκδίκησης όσων με αγώνες έχουν κατοχυρωθεί!

Να διαφοροποιηθούμε με τις λογικές «διαλόγου» με τους εκπροσώπους του συστήματος, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να βάλουν στον πάγο την αγωνιστική διάθεση των φοιτητών! Τα όργανα που διοικούν μέσα στα πανεπιστήμια έχουν θεσμικό ρόλο και ευθυγραμμίζονται με τα αντιδραστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Ας μην ψάχνουμε λοιπόν συμμάχους μέσα στα πρυτανικά συμβούλια και τις συγκλήτους ζητώντας να «δεσμευτούν» ! Η πραγματική πίεση για το σύστημα θα ασκηθεί με όρους κινήματος, και όχι μέσα από την συνδιοίκηση. Σύμμαχοι μας είναι μόνο οι συμφοιτητές μας, αυτοί με τους οποίους θα παλέψουμε στον δρόμο για όσα δικαιούμαστε! Να πιάσουμε το νήμα των αγώνων και να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις!