Ηράκλειο | Καταγγελία για τη στάση των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στα ΔΣ της ΣΤΕΦ και της ΣΔΟ (12/11)

Καταγγέλλουμε τη στάση των δυνάμεων ΠΑΣΠ και ΔΑΠ οι οποίες εντελώς αντιδημοκρατικά αφαίρεσαν τη δυνατότητα απ’ τις Αγωνιστικές Κινήσεις και την ΑΡΑΚ-ΕΑΑΚ να κατεβάσουν στα ΔΣ της ΣΤΕΦ και της ΣΔΟ ψηφίσματα καταγγελίας για την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, τον ξυλοδαρμό και τις προσαγωγές φοιτητών, μεταξύ των οποίων βρέθηκε και φοιτητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, μέλος του ΦΣ και της ΕΑΑΚ. Καταγγέλλουμε επιπλέον το γεγονός ότι οι ίδιες δυνάμεις έκλεισαν τα πρακτικά, και εμπόδισαν την ΑΡΑΚ-ΕΑΑΚ να προτείνει στο ΔΣ του Συλλόγου το κατέβασμα του φοιτητικού συλλόγου στην απογευματινή πορεία.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι τα δημοκρατικά όργανα των φοιτητών και δε χωράνε μέσα σ’ αυτούς ιδιοκτησιακές λογικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές. Εκφράζουν τη φωνή των φοιτητών, και όχι τα καπρίτσια των συστημικών παρατάξεων. Συγκροτήθηκαν έπειτα απ’ τον αντιδικτατορικό αγώνα του λαού μας ενάντια στην αμερικανοστήριχτη χούντα, γι’ αυτό κι ο χαρακτήρας τους είναι αντιφασιστικός και αγωνιστικός. Οι φοιτητές μέσα απ’ τους συλλόγους ήθελαν να παλεύουν για τα δικαιώματα που τους χτύπαγε το κράτος με τη βούλα των Αμερικάνων. Υπερασπίζονταν μέσα στις σχολές το λαϊκό άσυλο που τους επέτρεπε να συζητάνε πολιτικά, να οργανώνονται και ν’ αγωνίζονται απέναντι σ’ αυτό το σάπιο σύστημα που σπέρνει εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους για τους λαούς. Για περιστατικά, όπως αυτό που είδαμε τη Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ, οι Σύλλογοι πρέπει να έχουν ξεκάθαρη στάση καταγγελίας για την καταπάτηση του Ασύλου και να στέκονται αλληλέγγυοι στους φοιτητές που ξυλοκοπήθηκαν άγρια και συνελήφθησαν απ’ τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Αντ’ αυτού σε συλλόγους , όπως οι δικοί μας στο ΕΛΜΕΠΑ, που κάνουν κουμάντο οι δυνάμεις των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ όχι μόνο δεν καταγγέλλονται φασιστικού τύπου επιθέσεις όπως αυτή που έγινε στην ΑΣΟΕΕ, αλλά στερείται ακόμα και σε αριστερές δυνάμεις το δικαίωμα να κατεβάσουν ένα ψήφισμα καταγγελίας. Δε μας κάνει εντύπωση φυσικά η συγκεκριμένη στάση ούτε από τη ΔΑΠ η οποία τοποθετείται υπέρ της κατάργησης του Ασύλου και των παρατάξεων μέσα στις σχολές, ούτε από την ΠΑΣΠ που, και με δικές τις ευθύνες, στην ΑΣΟΕΕ δεν πραγματοποιήθηκαν φοιτητικές εκλογές και τώρα δηλώνει πως δεν αναγνωρίζει τη Γενική Συνέλευση που καλέστηκε στις 12/11. Είναι συστημικές δυνάμεις, εκφραστές μέσα στις σχολές των δύο μεγάλων κομμάτων(ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) που έχουν καταληστεύσει και εξαθλιώσει το λαό αυτού του τόπου, και θα βρίσκονται απέναντι στο φοιτητικό κίνημα.

Καλούμε όλους τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές μας να καταγγείλουν τη στάση των συγκεκριμένων δυνάμεων και να υπερασπιστούν τα συλλογικά τους όργανα. Εμείς είμαστε που έχουμε τα κοινά συμφέροντα και τη δύναμη να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Χαιρετίζουμε επιπλέον όλους τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές μας που έδωσαν μαζικά το παρόν τους στην πορεία στις 12/11 και τους καλούμε να βρεθούν στις Γενικές Συνελεύσεις που έχουν καλεστεί τις επόμενες εβδομάδες για να μπορέσουμε να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις.

Καλούμε όλους τους φοιτητές στην αντιιμπεριαλιστική πορεία της 17 Νοέμβρη, να διαδηλώσουν για την κορυφαία πάλη της νεολαίας και του λαού μας ενάντια στην αμερικανοστήριχτη χούντα, αλλά και γιατί 46 χρόνια μετά την εξέγερση τα αιτήματα παραμένουν επίκαιρα. Παλεύουμε για σπουδές-δουλειά-ελευθερίες, για μια δίκαιη ζωή, κόντρα στο μέλλον της φτώχειας, της εξάρτησης και των πολέμων!