ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Ανταπόκριση από την κινητοποίηση για την ΑΣΟΕΕ (26/2)

Με συμμετοχή κόσμου χαμηλότερη απ' τις ανάγκες της περιόδου, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση καταγγελίας για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ στο κέντρο του Ηρακλείου στις 26/2. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν τα συγκροτημένα μπλοκ του ΦΣ Βιολογικού&Ιατρικής, του ΣΜΤ, του ΣΕΚ και των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Αν και με μικρή μαζικότητα, θεωρούμε θετική την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης διαδήλωσης, δεδομένου ειδικά ότι καλέστηκε τελευταία στιγμή. Είναι αναγκαίο ωστόσο να γίνει υπόθεση του λαϊκού κινήματος η απάντηση απέναντι στο οξυμένο κλίμα τρομοκρατίας και φασιστικοποίησης που προωθείται. Όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά και στο κίνημα πρέπει να συμβάλουν στην κατεύθυνση αυτήν, και σ' αυτό το πλαίσιο υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στο ΚΚΕ, τ' οποίο γι' άλλη μια φορά απουσίαζε.

Και σε επίπεδο σχολών, είναι αναγκαία η επιμονή στην κατεύθυνση συνελεύσεων-διαδηλώσεων, προκειμένου να ξαναβγούν οι φοιτητές μπροστά, να οργανωθούν και ν' απαντήσουν απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει το σύστημα. Για να μη γίνει κανονικότητα η καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, για να στείλουμε το μήνυμα πως το λόγο για το Άσυλο τον έχουμε εμείς!