ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Ανταπόκριση από την συγκέντρωση ενάντια στην εξεταστική (18/6)

Στις 18/6 πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά παρέμβαση στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου με κείμενα, πανό και ντουντούκα, στα πλαίσια στήριξης της πανελλαδικής καμπάνιας των φοιτητών ενάντια στην εξεταστική. 
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθούν ν’ αναδείξουν και στο Ηράκλειο τον άδικο χαρακτήρα της εξεταστικής που διεξάγεται, προβάλλοντας το αίτημα της κατοχύρωσης των μαθημάτων του εξαμήνου ως το πιο δίκαιο στην παρούσα κατάσταση. Με παρεμβάσεις στις σχολές, τις λέσχες, τις φοιτητικές εστίες, αλλά και στο κέντρο της πόλης γίνεται προσπάθεια ανάδειξης των ζητημάτων, και συζήτησης μ’ ένα κόσμο προκειμένου να συμβάλουν στο σπάσιμο του κλίματος αδράνειας που κυριαρχεί στους μαζικούς χώρους έπειτα από δύο μήνες καραντίνας. 
Η εξεταστική στην οποία προχωράμε, έρχεται να διεξαχθεί με τους χειρότερους όρους για τους φοιτητές. Παρά το αρνητικό κλίμα της περιόδου,  αρκετός είναι ο κόσμος που αντιλαμβάνεται ότι η εξεταστική που μας επιφυλάσσουν θα πραγματοποιηθεί υπό τις χειρότερες προϋποθέσεις. Ήδη με το ξεκίνημα της εξεταστικής σε μια σειρά από σχολές βλέπουμε την καθηγητική αυθαιρεσία να οργιάζει, συγγράμματα να μην έχουν φτάσει ακόμη στα χέρια των φοιτητών, τηλε-εξετάσεις που αποκλείουν μαζικά τους φοιτητές. Μιλάμε δηλαδή για μια εξεταστική – φιάσκο, στην οποία θα κληθούν να δώσουν λίγοι φοιτητές και να περάσουν ακόμα λιγότεροι. 
Είναι αναγκαίο να συνεχιστούν τέτοιες πρωτοβουλίες στο Ηράκλειο όπως και πανελλαδικά προκειμένου οι φοιτητές να βγουν μπροστά και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Όλα προμηνύουν τη διάθεση της κυβέρνησης να χτυπήσει ακόμη περισσότερο το λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές, γι’ αυτό χρειάζεται οι φοιτητές το επόμενο διάστημα να βγουν στο δρόμο και να απαντήσουν μαζικά στο νέο γύρο επίθεσης που ετοιμάζουν. Μέσα από τα συλλογικά μας όργανα, καλώντας Γενικές Συνελεύσεις, να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.