ΗΡΑΚΛΕΙΟ| Ανταπόκριση από την φοιτητική κινητοποίηση(14/1)

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/1 στα Λιοντάρια ενάντια στα μέτρα Κεραμέως, δίνοντας το παρόν αρκετές δεκάδες φοιτητές. Όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στο Ηράκλειο, η νεολαία βγήκε στους δρόμους για να απαντήσει απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση εις βάρος της. Η συγκέντρωση στηρίχθηκε από τις Αγωνιστικές Κινήσεις, τη νΚΑ και τον ΦΣ Ιατρικής. Αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν δίπλα στο σημείο συγκέντρωσης, χωρίς να παρεμποδίσουν ωστόσο την πραγματοποίησή της.

Τα σκληρά ταξικά μέτρα που προωθούνται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τις διαγραφές και τα όρια σπουδών, τη θέσπιση βάσης εισαγωγής, έρχονται να διαμορφώσουν ένα ακόμη πιο αφιλόξενο πανεπιστήμιο για τα παιδιά των φτωχότερων λαϊκών οικογενειών, ένα πανεπιστήμιο για λίγους κι εκλεκτούς. Δίπλα στις αντιδραστικές αυτές διατάξεις, με την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, τον έλεγχο εισόδου και τις πειθαρχικές διώξεις φοιτητών, επιχειρείται η απονομιμοποίηση τη δράσης των φοιτητικών συλλόγων και η καταστολή των δυνάμεων του φοιτητικού κινήματος. Επιβεβαιώνεται ο φόβος της κυβέρνησης απέναντι στις νεολαιίστικες αντιδράσεις που θα ξεσπάσουν απέναντι στο μαύρο μέλλον που της ετοιμάζει. Ένα μέλλον χωρίς δικαιώματα, στο οποίο τη θέλει πειθαρχημένη και υποταγμένη για να την εκμεταλλεύεται με τους πιο σκληρούς όρους. Το μέλλον της σκληρής φτώχειας, του εργασιακού μεσαίωνα και των πολέμων, εκείνο το μέλλον που ξέρει πως η νεολαία δεν το αποδέχεται, και που θα αγωνιστεί για να το ανατρέψει.

Οι ανάγκες της περιόδου επιβάλλουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο οι φοιτητές να μπουν στη μάχη και να οργανωθούν απέναντι στην επίθεση που προωθείται. Ως Αγωνιστικές Κινήσεις καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της πόλης, τις δυνάμεις του φοιτητικού κινήματος, να συμβάλουν στην ανάληψη πρωτοβουλιών για νέο γύρο κινητοποιήσεων το ερχόμενο διάστημα. Μέσα από γενικές συνελεύσεις, διαδηλώσεις να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να μην αφήσουμε να περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα!

Να παλέψουμε για τα δικαιώματα στις σπουδές, στη δουλειά, στις ελευθερίες και την υγεία.