ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Ανταπόκριση από τις κινητοποιήσεις για το πολυνομοσχέδιο (9 και 10/6)

Με αξιόλογη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε στις 9/6 συγκέντρωση και πορεία στο Ηράκλειο Κρήτης. Εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στο δρόμο ενάντια στο νέο γύρο επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσω του αντιδραστικού πολυνομοσχεδίου στην εκπαίδευση.

Με μικρότερη συμμετοχή κόσμου, αναντίστοιχη των περιστάσεων, αγκαλιάστηκε η συγκέντρωση στις 10/1, χωρίς να πραγματοποιηθεί πορεία στη συνέχεια.  Η αναγκαιότητα να βγούμε στο δρόμο ξανά ,να απαντήσουμε στο νομοσχέδιο – λαιμητόμο για την παιδεία ,αλλά και σε κάθε λογής βάρβαρο μέτρο που σπεύδει η εκάστοτε κυβέρνηση να περάσει, είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση αποτελεί σφοδρή κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, μπαίνοντας στο στόχαστρο του συστήματος γι’ άλλη μια φορά το λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές.

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, φοιτητές να βγούμε ξανά μαζικά στο δρόμο και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας! Να κοντραριστούμε με το σύστημα και τους «άξιους» εκπροσώπους του, να συσπειρωθούμε στα συλλογικά μας όργανα, και να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις των μαζών όταν βγαίνουν μπροστά και αγωνίζονται . Μόνο έτσι κατοχυρώνει ο λαός τα δικαιώματα του.