ΗΡΑΚΛΕΙΟ| Μαζική η διαδήλωση του Πολυτεχνείου!

Συγκέντρωση και πορεία με μεγάλη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο, για να τιμήσει την εξέγερση του πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη. 
Πάνω από 2000 άτομα βγήκαν στο δρόμο να διαδηλώσουν, με πλήθος οργανώσεων και συλλογικοτήτων να συμμετέχουν στη πορεία. 
Το μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων παρέμβηκε με συγκρότηση και παλμό στη διαδήλωση καταδικάζοντας και μέσα από τα συνθήματά του την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την επίθεση στα δικαιώματα και στις ελευθερίες μας, φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής.
Στα πλαίσια της 48ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είχε προηγηθεί στο στέκι Ζάλο την Δευτέρα 15/11, μια προβολή-συζητήση του ντοκιμαντέρ "Εδώ Πολυτεχνείο" με σκοπό τη περαιτέρω ζύμωση για τα γεγονότα του τότε και την ανάδειξη των σημερινών ζητημάτων, με σκοπό τη συνέχεια του αγώνα για σπουδές, δουλειά, ελευθερίες, υγεία. 
Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει διάθεση του κόσμου να διαδηλώνει και να αγωνίζεται, 48 χρόνια μετά το πολυτεχνείο, το οποίο παραμένει επίκαιρο στις μέρες μας. Η πάλη ενάντια στο φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και την εκμετάλλευση είναι ακόμα αναγκαία, σε μια συγκηρία που ο λαός ασφυκτιά από τη φασιστικοποίηση, την αστυνομοκρατία, ενώ στον ορίζοντα φαίνεται κι ο κίνδυνος του πολέμου, με τις ανανεώσεις συμφωνιών για τις βάσεις. 
Η νεολαία ορθώνει το ανάστημα ενάντια στο μαύρο μέλλον που της προετοιμάζει το σύστημα, εμπνεόμενη από τις εξεγέρσεις του χθες, χτίζει τις αντιστάσεις του σήμερα. Κι έτσι πρέπει να συνεχίσει, σε κατεύθυνση βαθιά αντιφασιστική και αντιιμπεριαλιστική. 
Το πολυτεχνείο ζει, σε αγώνες μας καλεί! 
Θάνατος στο φασισμό, και στον ιμπεριαλισμό!