Η αστυνομοκρατία μπαίνει όλο και πιο βαθιά στην καθημερινότητά μας (για την προσαγωγή του συναγωνιστή Α.Σ. στην Αθήνα στις 6/12)

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 αρκετός κόσμος, πολιτικές οργανώσεις και άλλοι αγωνιστές προσπάθησαν να κατέβουν στο δρόμο για να διαδηλώσουν για την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και των θυμάτων της κρατικής καταστολής. Μέσα σε ένα κλίμα σκληρής αστυνομοκρατίας, με την επιβολή του χουντικής έμπνευσης νομοσχεδίου καθώς και με το πρόσχημα της πανδημίας και των προστίμων, το σύστημα και η κυβέρνηση επέλεξε να καταστείλει για ακόμα μία φορά τον λαό και τη νεολαία. Το κέντρο της Αθήνας για ακόμα μία φορά ήταν σαν κατοχική ζώνη και όποιος τόλμαγε να περάσει από τα μπλόκα της αστυνομίας με οποιαδήποτε δικαιολογία τον περίμενε στην καλύτερη περίπτωση προσαγωγή και πρόστιμο. Ωστόσο, διάφορες συγκεντρώσεις κατάφεραν να πραγματοποιηθούν μέχρις ότου η αστυνομία να συλλάβει εκατοντάδες  συγκεντρωμένους με προσαγωγές και συλλήψεις, καθώς και να χτυπήσει και να κυνηγήσει κόσμο στο κέντρο της Αθήνας ακόμα και μέσα σε πολυκατοικίες.

Πάνω στην καταδίωξη πολιτών και αγωνιστών που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τα σημεία συγκέντρωσης, είναι γεγονός η προσαγωγή και το πρόστιμο στον συναγωνιστή μας και μέλους των Αγωνιστικών Κινήσεων Α.Σ. Ο Α.Σ. έχοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετακίνησης, είχε προσαχθεί και κρατήθηκε με χειροπέδες στην οδό Μπενάκη μέσα σε περιπολικό για μια ώρα δεχόμενος απειλές, και άλλες 3 ώρες στο ΑΤ Εξαρχείων χωρίς να του επιτρέπουν να επικοινωνήσει με κάποιο δικηγόρο. Είναι φανερή η στοχοποίηση αγωνιστών και πολιτικών οργανώσεων από το αστικό κράτος το οποίο κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές και το λαό. Στο στόχαστρο έχει μπει η νεολαία αφού αυτήν φοβάται περισσότερο η κυβέρνηση και το σύστημα. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την όξυνση της επίθεσης και καταστολής στη νεολαία από τις διαδηλώσεις, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία μέχρι και τις πλατείες. Η όξυνση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής από το σύστημα με σκοπό να μην επιτρέψει στο λαό να μπλέκεται στα πόδια τους. Γιατί ξέρει πως η νεολαία απέναντι στην αδικία και την αβεβαιότητα του μέλλοντος της είναι ένα καζάνι που βράζει.

Να μην επιτρέψουμε να εδραιωθεί η τρομοκρατία που εξαπολύουν. Η νεολαία και ο λαός είναι ανάγκη να μπουν στον δρόμο της αντίστασης και της οργανωμένης πάλης και να μην αφήσουν την πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος να καθορίσουν τους όρους στις ζωές μας.

Να απαιτήσουμε

- Καμία επιβολή προστίμων και ακύρωση όσων έχουν προηγηθεί

- Καμία δίωξη αγωνιστών

- Άμεση απόσυρση της χουντικής απαγόρευσης των συγκεντρώσεων

- Κάτω η κρατική τρομοκρατία