Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής φράζει το δρόμο σε δεκάδες χιλιάδες νέους – πετσοκόβει το δικαίωμα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Κοντά 27.000 μαθητές θα πεταχτούν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης(με βάση τα μέχρι τώρα ανακοινωμένα στατιστικά), ενώ 10-15 χιλιάδες μαθητές παραπάνω από πέρσι θα μείνουν εκτός σχολών, χάρις στην επίσημη πρώτη εφαρμογή της ΕΒΕ από το υπουργείο Παιδείας στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Με την εφαρμογή της ΕΒΕ, ανεβαίνουν κατακόρυφα οι βάσεις για την είσοδο σε πολλές σχολές φράζοντας έτσι το δρόμο σε χιλιάδες παιδιά.  Δίνεται το ελεύθερο από την κυβέρνηση στους «αυλικούς» της στα πανεπιστήμια -πρυτάνεις, μεγαλοκαθηγητάδες- να ορίσουν τα δικά τους κριτήρια πάνω στην ήδη διαμορφωμένη κατάσταση των αποτελεσμάτων των εξεταζόμενων, διαμορφώνοντας ακόμα ασφυκτικότερους όρους εισαγωγής, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τις θέσεις στις σχολές.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, η δεύτερη φάση δήλωσης μηχανογραφικού, ετοιμάζει ακόμα μεγαλύτερο ξεσκαρτάρισμα για χιλιάδες υποψηφίους, με κίνδυνο να μην εισαχθούν πουθενά, ακόμα και αν έχουν γράψει ψηλό βαθμό. Γνωστή σε όλους έγινε η περίπτωση υποψηφίου που συγκέντρωσε 21.000 μόρια, ωστόσο δεν μπαίνει στις σχολές της επιλογής του. Είναι που κατά τα άλλα η κυβέρνηση δε θέλει εισακτέους με 2 και 3 βαθμό.

Έτσι εννοεί η κυβέρνηση την αριστεία. Ταξική και αλύπητη γκιλοτίνα για τα λαϊκά παιδιά των φτωχών οικογενειών. Ξεδιάντροπα βγαίνει η Κεραμέως και δηλώνει ότι «δε θέλουμε εισακτέους, αλλά αποφοίτους»(!!!), κάνοντας φανερή την πρόθεση της κυβέρνησης (που λεγόταν ανοιχτά και παλιότερα), να πετάξει και να πετσοκόψει όσο περισσότερους εισακτέους μπορούσε εκτός των πανεπιστημίων, να χρησιμοποιήσει την ΕΒΕ σαν το πιο σκληρό ταξικό φίλτρο ξεσκαρταρίσματος.

Το υπουργείο λέει μάλιστα ότι θέλει «οι νέοι να έχουν επιλογές», κι έτσι δείχνει το δρόμο για ΙΕΚ και ιδιωτικά κολλέγια. Είναι φανερή η πρόθεσή τους να στήσουν μια τριτοβάθμια εκπαίδευση απροσπέλαστη για τα παιδιά από τις πιο φτωχές και λαϊκές οικογένειες. Να στείλουν από νωρίς το μήνυμα ότι το μέλλον μας είναι η ανεργία, η εκμετάλλευση στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα, χωρίς δικαίωμα στις σπουδές, χωρίς επιλογές.

Έχουν κηρύξει πόλεμο με τη νεολαία - Ετοιμάζουν μια βόμβα που θα τους σκάσει στα χέρια!

Μετά από ενάμιση χρόνο τηλεκπαίδευσης, έρμαια στην πανδημία, με την κυβέρνηση να στοχοποιεί τη νεολαία ανελλιπώς σα βασικό φταίχτη για τα δεινά που φορτώνει στο λαό, μετά από το νόμο-Κεραμέως για διαγραφές και πανεπιστημιακή αστυνομία, έρχεται να βάλει το κερασάκι στην τούρτα! Να φράξει μαζικά το δρόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, να στήσει κλίμα για το τι σημαίνει λύκειο-εξεταστικό κάτεργο, εκπαίδευση για λίγους κι εκλεκτούς, ανεργία και αμορφωσιά, βούρδουλας και κυνήγι για τη νεολαία! Να μην τους περάσει, να αντισταθούμε μαζικά για την ανατροπή του εκτρώματος που λέγεται ΕΒΕ!

- Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής!
- Κανένας μαθητής να μη μείνει έξω από τις σχολές!
- Όχι στα ταξικά σφαγεία για τη νεολαία - μόρφωση, δουλειά, ελευθερίες!
- Ανατροπή του νόμους Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη (ν. 4777)