Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν μπαίνει καραντίνα!

Αυτοί που εδώ και τόσους μήνες πανδημίας ΔΕΝ έκαναν προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, ΔΕΝ άνοιξαν νέες ΜΕΘ και ΔΕΝ φρόντισαν για την διεξαγωγή δωρεάν τεστ για όλο τον λαό∙ αυτοί που αποκαλούν «ψεκασμένους» τους μαθητές όταν ζητάνε δωρεάν ατομικά μέτρα προστασίας και ολιγομελείς τάξεις, ενώ στα ΜΜΜ και στους εργασιακούς χώρους εφαρμόζουν την ανοσία της αγέλης:

Ξαφνικά δήθεν «νοιάζονται» για την υγεία μας και απαγορεύουν τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου!

Είναι προσβολή ο αγαπημένος του FBI Χρυσοΐδης να αναφέρεται στο Πολυτεχνείο σαν εθνική γιορτούλα που με το έτσι θέλω ακυρώνεται. Η απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου είναι το απόγειο της συνεχώς εντεινόμενης πολιτικής της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Αποτελεί χρόνια επιδίωξη τόσο των καθαρά φασιστικών, όσο και των «ήπιων» εκφάνσεων του συστήματος. Έρχεται να επισφραγίσει την συνεχώς εντεινόμενη καταστολή που δέχεται ιδίως η νεολαία. Aπό την ψήφιση του νόμου για τις διαδηλώσεις έως τα ντου των ΜΑΤ στις πλατείες∙  από την κρατική παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα εως και την κατάργηση του ασύλου ή την μόνιμη αστυνόμευση των πανεπιστημίων η οποία τελευταίο ιστορικό προηγούμενο έχει την Χούντα, το συμπέρασμα είναι ένα: το σάπιο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης μπορεί να απαντήσει μόνο με ξύλο στις αγωνίες μας!

Το Πολυτεχνείο δεν μπαίνει σε μουσεία, ούτε «απαγορεύεται». Ανήκει στους αγώνες για το μέλλον μας!

Φέτος το ψωμί των λαϊκών ανθρώπων είναι πιο αμφίβολο από ποτέ. Η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, τα χιλιάδες λουκέτα, η θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας, το ξεσπίτωμα κόσμου μέσω πλειστηριασμών δεν καλύπτονται από ψευτο-υποσχέσεις για επιδόματα.

Eίναι τον Νοέμβρη του 2020 που τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών βιώνουν τεράστιους αποκλεισμούς από την εκπαίδευση! Τώρα, εν μέσω πανδημίας, με τις βάσεις εισαγωγής και την τράπεζα θεμάτων η τριτοβάθμια γίνεται άπιαστο όνειρο για τους μαθητές, ενώ η  Κεραμέως προωθεί τις διαγραφές φοιτητών. Σήμερα χιλιάδες σπουδαστές βιώνουν τον αποκλεισμό από το φιάσκο της τηλε-εκπαίδευσης.

Στον 21ο αιώνα που υποτίθεται πως το σύστημα χωρίς αντίπαλο θα έκανε τον πλανήτη ένα «παγκόσμιο χωριο» δικαιωμάτων,  το μόνο που βιώνουμε είναι μαυρίλα και παντελή έλλειψη οποιασδήποτε προοπτικής!

Πυκνώνουν τα μαύρα σύνεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Σε αυτά τα πλαίσια, σε πλήρη σύμπνοια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και το λοιπό πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας επιλέγει να «τζογάρει» στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό πραγματοποιώντας όλα τα θελήματα των ΗΠΑ και ΕΕ. Η χώρα έχει μετατραπεί σε τεράστια πολεμική αμερικανονατοϊκή βάση ενώ ανοικτά πλέον γίνεται λόγος για την πιο άμεση εμπλοκή της χώρας στα ενεργά πολεμικά μέτωπα. Ο ανταγωνισμός ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης για το ποιος θα είναι ο ευνοημένος των κοινών ιμπεριαλιστικών αφεντικών τους έχει βαρέσει κόκκινο. Σκορπά το μίσος και τον εθνικισμό ενάντια στον γείτονα λαό και την «εθνική ομοψυχία» με τους εκμεταλλευτές μας, που είναι οι πρώτοι που θα μας θυσιάσουν στον βωμό των συμφερόντων τους. Γι’ αυτό άλλωστε η κυβέρνηση σπεύδει να αυξήσει τη στρατιωτική θητεία και να την κάνει υποχρεωτική από τα 18: για να έχει αρκετό κρέας να ταΐσει τα κανόνια των ιμπεριαλιστών, αλλά και να μας μάθει την υποταγή στα σχέδια των από πάνω από νωρίς.

Όσο υπάρχει φτώχεια, εξάρτηση, καταστολή και πολεμικές απειλές, ο Νοέμβρης και τα συνθήματα του θα είναι επίκαιρα!

Γι’ αυτό άλλωστε, εδώ και 46 Νοέμβρηδες ο λαός και η νεολαία με την παρουσία τους μαζικοποιούν τους εορτασμούς και την παλλαϊκή αντι-ιμπεριαλιστική/αντι-φαστιστική πορεία του Πολυτεχνείου. Κάθε επέτειος του είναι συνδεδεμένη με τους ανεκπλήρωτους πόθους του λαού μας για ζωή με δικαιώματα. Το Πολυτεχνείο θυμίζει και θα μας θυμίζει πως είναι δίκαιο να εξεγείρεσαι. Πως η προοπτική μας βρίσκεται εκτός των τειχών του σάπιου καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος!

Φοβούνται τις αντιστάσεις μας, γι’ αυτό φοβούνται και «απαγορεύουν» το Πολυτεχνείο. Ας επιβεβαιώσουμε τους φόβους τους, τιμώντας την εξέγερση όπως της πρέπει.

Με συνελεύσεις, καταλήψεις, με πορείες και αγώνα:

  • Για ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ-ΖΩΗ
  • Για να φύγουν από τη χώρα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και ΒΑΣΕΙΣ
  • Για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ