Η επίθεση της αστυνομίας στο μπλοκ μας δεν θα γίνει το αριστερό άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ

Καταγγελία για την βάρβαρη αστυνομική καταστολή στις 9/7

Για τα γεγονότα

Την Πέμπτη 09/07/2020, κατατέθηκε στη βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση και την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Την ίδια μέρα είχαν καλεστεί από επιτροπές, οργανώσεις, συλλογικότητες και κινήσεις, συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο που ουσιαστικά θέλει να απαγορεύσει στο λαό και τη νεολαία να διαδηλώνουν και να διεκδικούν.

Η πορεία χτυπήθηκε άγρια στη Βουλή και έσπασε σε διάφορα κομμάτια. Η αστυνομία προχώρησε στη ρίψη τόνων από χημικά, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και προσπάθησε με κάθε τρόπο να σπάσει τη μαζικότατη πορεία.

Το μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων κατάφερε να συνεχίσει την πορεία προς την οδό Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια. Στη διαδρομή η μηχανοκίνητη δολοφονική ομάδα Δράση τρομοκρατούσε, προπηλάκιζε και έκανε εφόδους με ρόπαλα και δακρυγόνα στο μπλοκ μας. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει αρκετά βίντεο στο διαδίκτυο, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ο δολοφονικός τρόπος με τον οποίο επιτέθηκαν στο μπλοκ μας, το οποίο συσπειρωνόταν από φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους, αλλά και κόσμο ο οποίος προσπαθούσε να προφυλαχτεί από την καταστολή της αστυνομίας. Παράλληλα, η αστυνομία έκανε συλλήψεις γύρω από το μπλοκ και ξυλοφόρτωνε με συμμορίτικο τρόπο όποιον αντιδρούσε. Μπροστά στην αντίδραση μας σε σύλληψη διαδηλωτή στα Προπύλαια (στο ύψος της οδού Ρήγα Φεραίου) και ενώ είχαν έρθει και άλλα οργανωμένα φοιτητικά μπλοκ από την οδό Ακαδημίας, οι μηχανοκίνητες ομάδες έπεσαν χωρίς κανένα δισταγμό πάνω στο μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων και τραυμάτισαν αρκετούς φοιτητές και φοιτήτριες, ενώ παράλληλα προχώρησαν σε συλλήψεις και μπροστά στα μάτια μας φόρτωναν στους συλληφθέντες τσάντες με πέτρες.

Δεν θα στηθεί το παιχνίδι τους στις δικές μας πλάτες!

Η προσπάθεια που συντελείται από χτες το βράδυ από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να βγάλουν πολιτική υπεραξία από τα ανοιγμένα κεφάλια των συντρόφων μας και τον συναγωνιστών άλλων εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων είναι προκλητική. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα βαθιά αντιδραστικό, αστικό μόρφωμα το οποίο καμία σχέση δεν έχει με το λαϊκό κίνημα όσο και αν προσπαθεί να το οικειοποιηθεί. Από την άλλη, η ΝΔ προσπαθεί με κάθε τρόπο να παρουσιάσει τις λαϊκές αντιδράσεις σαν κάτι ελεγχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν πρέπει να ξαναβρεθεί στο τιμόνι της εξουσίας. Σε αυτό το παιχνίδι σκοπιμοτήτων, εντυπώσεων και μικροπολιτικής δεν μπαίνουν οι αριστερές δυνάμεις. Οι δικές μας πλάτες, τα πανό μας, τα μπλοκ μας και οι αγώνες μας δεν μπαίνουν σε αυτό το στημένο παιχνίδι. Αλώστε, και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ξέρουν ποιοι είμαστε και δεν μπερδεύονται. Είμαστε οι ίδιοι που εδώ και αρκετές εβδομάδες απαιτούμε να κατοχυρωθούν τα μαθήματα του εξαμήνου χωρίς εξετάσεις λόγω της πανδημίας και το σύστημα έχει βάλει όλες τις πληρωμένες πένες του να μας σπεκουλάρουν.

Το όργιο καταστολής που ζήσαμε χτες δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής βίας, αλλά συνειδητή πολιτική επιλογή κάθε κυβέρνησης σε αυτό το σύστημα, όπως και του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τη ΝΔ, καθώς ο ρόλος της αστυνομίας είναι να καταστέλλει τον λαό, τη νεολαία και όποιον αγωνίζεται. Μάλιστα, δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το αν στη θέση του πολιτικού χαμαιλέοντα Χρυσοχοΐδη μπει άλλος υπουργός ΠΡΟΠΟ, τότε θα αλλάξει χαρακτήρα η καταστολή, θα ελαφρύνει, ή ακόμα και δεν θα είναι αυθαίρετη. Αντίθετα, ξέρουμε ότι είτε με Συριζαίους υπουργούς είτε με Νεοδημοκράτες, είτε ακόμα και με υπουργούς του ΚΙΝΑΛ η καταστολή θα συνεχίσει αμείωτη απέναντι στον εχθρό λαό και τη νεολαία. Γι’ αυτό και δεν παρασυρόμαστε από τις κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων της αντικαπιταλιστικής τάχα αριστεράς για παραίτηση του Χρυσοχοΐδη. Αλλά απαιτούμε να καταργηθεί ο νόμος που μας απαγορεύει να παλεύουμε και να διαδηλώνουμε.

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ!

Ο νόμος αυτός που ψηφίστηκε πρέπει να ανατραπεί. Πρέπει η πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος που εκπροσωπεί να δεχθεί ΗΤΤΑ. Να αναγκαστεί σε υποχώρηση και αναδίπλωση, κάτω από το βάρος των πιέσεων της νεολαίας, του λαού και του οργανωμένου λαϊκού κινήματος. Σε αυτή τη κατεύθυνση δεν χωράει η δημιουργία αυταπατών αλλά και η λογική της υποχώρησης, που έχουν ήδη ξεκινήσει αρκετοί της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ΚΚΕ για νόμο που «θα μείνει στα χαρτιά». Καμία υποχώρηση, τώρα παλεύουμε! Ο νόμος αυτός ήρθε για να εφαρμοστεί από το σύστημα. Δεν χωράει λοιπόν καμία αυταπάτη για φιλολαϊκότερες κυβερνήσεις, οι οποίες θα τον ακυρώσουν. Οι νόμοι ανατρέπονται με αγώνες και όχι με έναν καλύτερο κοινοβουλευτικό συσχετισμό.

ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ!

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ!

Αυτή τη στιγμή το σύστημα βρίσκεται σε μία από τις μεγαλύτερες δομικές του κρίσεις, δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο και προσπαθεί να επιβιώσει όπως έκανε πάντα. Παρασιτώντας πάνω στον εργαζόμενο λαό, κλέβοντας από αυτόν κατακτήσεις και δικαιώματα. Δεν είναι τυχαία η περίοδος ψήφισης του νομοσχεδίου ενάντια στις διαδηλώσεις. Το σύστημα και η αστική του τάξη ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να επιβιώσει εις βάρος μας, και ξέρει πως τα μέτρα που έρχονται θα προκαλέσουν αντιδράσεις. Εξοπλίζονται νομικά και φυσικά, με κάθε τρόπο, γιατί η πραγματικότητα είναι ότι μας φοβούνται. Μας φοβούνται όταν οργανωνόμαστε, μας φοβούνται όταν είμαστε μαζί και από κοινού διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν. Γι' αυτό ακριβώς κι εμείς δεν τρομοκρατούμαστε! Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στις διαδηλώσεις, στις απεργίες, στις συγκεντρώσεις, στις πορείες, στον πολιτικό λόγο και στην πολιτική δράση. Θα συνεχίσουμε αγωνιστικά και αποφασιστικά να διαδηλώνουμε και να απεργούμε, γιατί είναι ένα δικαίωμα που κανείς δεν μπορεί να μας το στερήσει!

  • Κάτω ο αντιδραστικός - αντιδημοκρατικός νόμος για τις διαδηλώσεις.

  • Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων