Θεσσαλονίκη | Ανακοίνωση για τα γεγονότα στη συνέλευση των εστιακών

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΣΤΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ !

Καταγγέλλουμε την έφοδο της αστυνομίας έξω από τις φοιτητικές εστίες κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών των Εστιών του ΑΠΘ (ΣΟΦΕΘ). Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης 12/11, γύρω στις 10 το βράδυ, λίγο πριν τη λήξη της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου δύο διμοιρίες ΜΑΤ και μηχανές έκαναν την εμφάνισή τους έξω ακριβώς από το προαύλιο των εστιών όπου πραγματοποιούνταν συνέλευση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ενόψει του Πολυτεχνείου.
Η προκλητική κίνηση τρομοκράτησης των φοιτητών δεν είναι τυχαία.

Έρχεται να εκμεταλλευτεί το αντιδραστικό πλαίσιο των απαγορεύσεων των συναθροίσεων, των περιορισμών και του εγκλεισμού που η κυβέρνηση έχει επιβάλει ως το μόνο «σχέδιο» για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Την ίδια στιγμή που έχει αφήσει εκτεθειμένο το λαό χωρίς προσλήψεις στα νοσοκομεία, χωρίς μέτρα προστασίας, χωρίς τεστ. Για αυτά ακριβώς κινητοποιούνται οι εστιακοί όλο το τελευταίο διάστημα μέσα από συνελεύσεις, καταλήψεις και δράσεις. Γιατί, όπως και όλος ο λαός, αφέθηκαν στη μοίρα τους τη στιγμή που υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα στις εστίες, χωρίς καθόλου τεστ και με τα μέσα προστασίας να είναι από ανεπαρκή έως μηδαμινά.

Έρχεται λίγες μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σε μια φάση που η κυβέρνηση, με πρόφαση τον υγειονομικό κίνδυνο, απαγορεύει τη διαδήλωση και εισβάλλει στο χώρο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα με κυνηγητό και συλλήψεις ξυπνώντας μαύρες μνήμες. Σε μια φάση που προσπαθεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου απέναντι σε όποιο κομμάτι λαού αντιστέκεται και διεκδικεί. Με ωμή βία και καταστολή σχεδόν σε κάθε διαδήλωση, με μαθητοδικεία απέναντι στις μαθητικές καταλήψεις, με φακέλωμα των σωματείων και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ !

Η απάντηση στην τρομοκρατία μπορεί να δοθεί μέσα από τη μαζικοποίηση των συλλογικών οργάνων και διαδικασιών, μέσα από το άπλωμα του αγώνα των εστιακών. Για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους για μέτρα υγειονομικής προστασίας απέναντι στον ιό και για ασφαλείς συνθήκες μέσα στο σπίτι τους.
Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες περνάει μέσα από τη μαζική συμμετοχή λαού και νεολαίας στην πορεία του Πολυτεχνείου. Να διαδηλώσουμε μαζικά και αποφασιστικά ενάντια στην κυβερνητική απαγόρευση.

- Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ
- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ
- ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ! ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ !