Θεσσαλονίκη| Ανταπόκριση της κινητοποίησης της Πέμπτης 13/1 στην πρυτανεία του ΑΠΘ

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει ! Το σύστημα έχοντας καιρό τώρα στήσει ένα κλίμα συκοφάντησης του φοιτητικού κινήματος , εκμεταλλευόμενο τις άδειες σχολές και την εξεταστική , επιτίθεται ανοιχτά σε πολιτικούς χώρους στα Πανεπιστήμια και προβαίνει σε διαρκείς καταπατήσεις του χώρου του ασύλου. Πιο συγκεκριμένα και με πρόσφατη την παρουσία ασφαλιτών στη ΣΘΕ, την παραμονή Πρωτοχρονιάς εκκενώθηκε από δυνάμεις της αστυνομίας το στέκι του Βιολογικού και την επόμενη μέρα η απόπειρα κατάληψης χώρου στο χημικό με 15 συλλήψεις, ενώ ΟΠΚΕ συνέλαβαν χθες 6 άτομα εισβάλλοντας για άλλη μια φορά στην ΑΣΟΕΕ!
Την ίδια στιγμή, διανύουμε μια τεράστια έξαρση της πανδημίας, με χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς την ημέρα, με τις σχολές να ανοίγουν ξανά , χωρίς το παραμικρό μέτρο προστασίας και την εξεταστική να είναι στον αέρα!
Σε αυτό το κλίμα όξυνσης της επίθεσης του συστήματος στα κεκτημένα του λαού και της νεολαίας, με συνεχείς μεθοδεύσεις για την εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, στη φάση εφαρμογής του νόμου 4777 και μεθόδευσης του νέου νόμου πλαίσιο , καλέστηκε με πρωτοβουλία των Αγωνιστικών Κινήσεων σύσκεψη με τις πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς . Κατόπιν συνεννόησης και μετά από παρεμβάσεις στη λέσχη , τη βιβλιοθήκη και τις σχολές , συγκροτήθηκε σήμερα συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ , με τις περισσότερες πολιτικές δυνάμεις να συμμετέχουν , και κάποια πανό φοιτητικών συλλόγων . Η μαζικότητα ήταν αναντίστοιχη της έντασης της επίθεσης , με περίπου 150 φοιτητές . Ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στην ΟΠΠΙ , την αστυνομία στις σχολές , την καταπάτηση του Ασύλου , την φασιστικοποίηση και τους νόμους Κεραμέως , και τέλος συγκροτήθηκε εκ νέου σύσκεψη για να δει επόμενες κινήσεις .
Η καταπάτηση του ασύλου , η στοχοποίηση πολιτικών δυνάμεων και η εκκένωση πολιτικών χώρων, στοχεύει στο χτύπημα της πολιτικοποίησης εντός των πανεπιστημίων, στοχεύει τους φοιτητικούς συλλόγους και την πάλη για το δικαίωμα σε σπουδές, δουλειά , υγεία , ελευθερίες . Το σύστημα θέλει να περάσει επιδιώξεις δεκαετιών ! Θέλουν ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο για λίγους και εκλεκτούς ! Φοβάται όμως τις αντιδράσεις μας και για αυτό εντείνει την καταστολή ! Οι φοιτητές λοιπόν είναι που πρέπει να υψώσουμε φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης και του συστήματος και να ανατρέψουμε τους νόμους Κεραμέως , μέσω της ανασυγκρότησης των φοιτητικών μας συλλόγων ! Μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις , μακριά από αυταπάτες και ηττοπαθείς λογικές !

Πρυτάνεις και εκλογές τον νόμο δεν αλλάζουν, οι φοιτητές με αγώνες το δρόμο τους χαράζουν!